Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Люди Портнова" махінаціями блокують одного з претендентів на Вищу раду юстиції

На з’їзд адвокатів, який має обрати членів Вищої ради юстиції, не допустили одного з претендентів – Ростислава Кравця.

Про це "Українській правді" повідомила голова Ради адвокатів Києва Інна Рафальська.

"Нас не допустили на з’їзд. Але найбільш кричущим порушенням є те, що не допустили одного з кандидатів на посаду члена вищої ради юстиції Ростислава Кравця. Він вчасно подав документи у встановленому порядку, але його не допустили у приміщення", - обурилась Рафальська.

"Таким чином він не має перспектив взагалі", - підкреслила вона.

За її словами, міліція і ті тушки заблокували силою двері, під час сутичок використали сльозогінний газ.

"Жодної аргументації, чому нас не допускають на з'їзд, немає. Складені якісь спеціальні списки, лише по них пускають певних людей. Робиться все, щоб не було об’єктивних виборів", - наголосив Рафальська.

Вона нагадала, що київська делегація в складі 59 адвокатів була законно обрана рішенням мандатної комісії.

"Зараз ми стоїмо тут на вулиці. У з'їзду все ще є можливість вирішити питання з допуском київської делегації", - додала вона.

Трохи раніше депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко з трибуни парламенту звернувся до МВС з проханням розібратися в ситуації.

"По суті, люди Портнова зараз в центрі Києва проводять контрреволюційний переворот. Я прошу, щоб ця ситуація була вирішена негайно", - наголосив він.

"Прямо зараз в центрі Києва в Будинку кіно відбувається з’їзд адвокатів, на якому обирають представників Вищої ради юстиції. Зараз тітушки заблокували туди вхід, не пускають туди делегатів, ігнорують всі закони", - обурився він.

Він наголосив, що події відбуваються в Печерському районі, але задіяна міліції з Оболонського.

Раніше повідомлялося, що напередодні з'їзду адвокатів у Києві, секретар Ради адвокатів Павло Гречківський, який теж претендує на членство у ВРЮ, заручається підтримкою делегатів за допомогою надання знижок на готель.

Як відомо, на перший з’їзд адвокатів, який відбувався в Мукачевому, також не допустили київську делегацію. Тоді з’їзд не зміг обрати членів Вищої ради юстиції.

Як відомо, головою Національної Асоціації Адвокатів України є одіозна Лідія Ізовітова. У 2013 році за часів Януковича ЗМІ відносили її до групи тодішнього керівника головного управління АП з питань судоустрою Андрія Портнова.

Про ситуацію з обранням членів ВРЮ можна почитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ