Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині деякі ВЛК визнавали придатним лише кожного п’ятого мобілізованого

На Львівщині з часу першої хвилі мобілізації зареєстровано 133 кримінальні провадження за ухилення від призову, а також 9 - за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Про це сьогодні, 24 квітня, під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Роман Федик.

За словами прокурора, 7 обвинувальних актів скерували до суду, по 3 винесли пророк, втому числі один з вироків – з реальним терміном покарання.

Також Роман Федик акцентував увагу на роботі військово-лікарських комісій. За його словами, були проведені перевірки діяльності цих комісій, оскільки деякі з них визнавали придатним для проходження військової служби дуже низький відсоток мобілізованих. Це викликало підозри про корупційну складову у роботі цих комісій.

Приміром, військово-лікарським комісіям Сокальсько-Червоноградського ОРВК лише 21% осіб визнані придатними, Яворівсько-Мостиського ОРВК- 22%, Жидачівсько-Миколаївського ОРВК - 22,6%, Сколівського РВК - 23%, тощо.

За словами прокурора області, після зміни складу і керівництва військово-лікарської комісії у Жовківському районі на людей, що не мешкають у цій місцевості, відсоток придатних мобілізованих зріс з 29 до 46.

Стосовно діяльності комісій порушені провадження за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ