Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові з семи прокуратур залишать три, 140 посад скоротять

Після введення в дію нового закону про прокуратуру на Львівщини замість 30 місцевих прокуратур залишиться 10, а у Львові з шести районних і однієї міської зроблять три. Про це сьогодні, 24 квітня, під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Роман Федик.

«В органах прокуратури Львівської області на даний час діє 30 місцевих прокуратур. Це 26 міськрайонних прокуратур і чотири міські. Якщо б закон вступив у дію в тій редакції, яка передбачалася з 25 квітня,  на території Львівської області мали би діяти 10 прокуратур, тобто,  на 20 прокуратур менше за рахунок об’єднання. Наклад, так звана Городоцька місцева прокуратура, що включала б три райони, - Городоцький, Мостиський і Яворівський. Чи приміром Дрогобицька місцева прокуратора, до якої входитимуть Дрогобич, Борислав і Трускавець. Що стосується Львова, то у місті заплановано утворити три місцевих прокуратури замість 6 районних та однієї міської. Одна з них – матиме в юрисдикції Франківський район Львова і Пустомитівський район області», - розповів Роман Федик.

За його словами, на даний час у Львівській області в органах прокуратури працюють 560 осіб. З них 190 – апарат у обласній прокуратурі і 370 на місцях. З врахуванням закону про бюджет, який ухвалили на цей рік,  в органах прокуратури Львівської області заплановане скорочення штату на 25%. Відтак, повинні скоротити 140 посад.

Як зауважив прокурор Львівщини, цього року у прокуратури забрали функцію загального нагляду. Відтак, роботи в працівників прокуратури поменшає, багато вакансій вивільняться.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада відтермінувала набрання чинності новим законом про прокуратуру. За відповідне рішення проголосували 249 народних депутатів.  Після довгих дискусій, за наполяганням спікера Володимира Гройсмана набрання чинності таки вирішили відкласти не на півроку, а лише до 15 липня.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ