Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Шкіряка буде свій спецназ

Державна служба України з надзвичайних ситуацій створює підрозділ рятувальних робіт підвищеного ризику. Про це інформує прес-служба ДСНС.

"Участь у міжнародних рятувальних та інших гуманітарних операціях, у заходах з територіальної оборони та протидія тероризму – все це види діяльності, що будуть здійснювати фахівці новоствореного підрозділу рятувальних робіт підвищеного ризику. "Спецназ" буде функціонувати у складі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни Сумської обл.)", - йдеться у повідомленні.

Визначати район надзвичайної ситуації рейнджери ДСНС будуть шляхом наземної розвідки або здійсненням десантування з будь-яких типів повітряних суден з висот від 100 до 5000 м. Вони будуть проводити аварійно-рятувальні роботи особливої складності на потенційно-небезпечних об’єктах, а також у важкодоступній місцевості, проводити підводно - технічні роботи на глибинах до 60 м, здійснювати моніторинг радіаційної, хімічної та біологічної обстановки, проводити розмінування, забезпечувати евакуацію громадян, доставку гуманітарних вантажів, вести науково – дослідницьку діяльність тощо.

"Ми чітко усвідомлюємо амбітність цілей, які поставили перед собою, а також їхню актуальність у контексті сьогоднішнього дня", - зазначив начальник МЦШР ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв.

За його словами, підрозділ комплектується виключно офіцерами, які мають "добру фізичну підготовку, психологічну стійкість, якісно володіють іноземними мовами, здатні оперативно приймати рішення та працювати у команді".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ