Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Бродах відбулася чергова краєзнавча конференція

У Бродах відбулася чергова краєзнавча конференція за участі науковців і краєзнавців Львівщини та сусідніх областей.

24 квітня в Народному домі міста Броди відбулася IX краєзнавча конференція «Брідщина – край на межі Галичини й Волині» присвячена Міжнародному дню пам’яток історії та культури. На конференції, яка щорічно відбувається в останню п’ятницю квітня вже дев’ять років поспіль, цьогоріч науковці та краєзнавці виголосили дослідницькі на наукові напрацювання на теми археології, історії та краєзнавства, про постаті брідського краю, етнографію та природу.

У науковому форумі взяли участь кандидати історичних наук Феодосій Стеблій та Ярослав Онищук, наукові співробітники Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України Віталій Конопля та Михайло Романюк зі Львова, а також історики й краєзнавці Львівщини та Рівненщини.

У коментарях щодо проведення таких наукових форумів у районних центрах, як Броди, старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України Феодосій Стеблій зазначив «Навіть й такі конференції є дуже важливими, оскільки мобілізують науковців та краєзнавців – усіх зацікавлених людей. Адже вони мають ще одну можливість виголосити свої інновації та поділитися думками з колегами».

До конференції було підготовлено й видано збірник наукових статей форматом А-4, об’ємом 154 сторінки. 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ