Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні розпочали збирати нову іномарку

В Україні розпочали збирати нову іномарку, - АвтоМотоКлуб.

На автоскладальному заводі «Єврокар» у Закарпатській області розпочався випуск оновленої Skoda Fabia. Оновлену «Фабію» продемонстрували на Паризькому автосалоні в 2014 році. Крім свіжого зовнішнього вигляду, який відразу кидається в очі, в машині змінилося багато чого. Вона заснована на фольксвагенівській платформі MQB, і частково на PQ26. Машина стала на 90 мм ширшою і на 8 мм коротшою, але, незважаючи на це, обсяг багажника зріс до 330 л.

В Європі Fabia продаються з чотирма бензиновими моторами 1,0 л (60 або 75 к. с.) і 1,2 л (90 або 110 к. с.), а також з 1,4-літровим дизелем, який видає 90 або 110 к. с. Які з варіантів силових рішень будуть доступні в Україні, поки що невідомо, як і місцеві ціни хетчбека.

У Росії буде доступна тільки імпортна Fabia чеського складання, тому на хороші продажі там ніхто не розраховує. А ось в Україні локальна збірка дозволить зробити автомобіль досить привабливим для покупців.

До речі, закарпатський завод до недавнього часу був єдиним підприємством в Україні, де все ще випускалися легковики. Підприємству довелося знизити оберти, і замість тисяч робити лише по три сотні авто. Однак, порівняно з конкурентами, які повністю зупинили конвеєри, це все ще непоганий результат.

Для виробництва нової Skoda Fabia на «Єврокарі» відкрили ще одну лінію, яка дає повну зайнятість майже чотирьом сотням працівників. «Незважаючи на складні часи в Україні, ми з допомогою чеських колег освоїли нову модель і отримали дозвіл на серійне виробництво нової моделі Skoda Fabia. Це абсолютно новий ривок Skoda - спортивний, емоційний автомобіль, в якому з'явилися додаткові функції, які були недоступні для цього класу авто», - заявив генеральний директор ЗАТ «Єврокар» Ігор Царенко.

АвтоМотоКлуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ