Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили виставку до 110-ліття будинку Страхового товариства «Дністер»

Сьогодні на площі перед Успенською церквою відбулось відкриття виставки до 110-ліття будинку Страхового товариства «Дністер», що на вул.Руській,20. Повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Захід організовується в рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

«Наша зустріч стане нагодою для того, щоб подумати про історію цього міста. Ми самі займаємось осмисленням історії вже 6 років і намагаємось таким чином наблизити вас і нас, всіх мешканців міста, до усвідомлення важливості цього міста і його історичного значення. Ми намагаємось розглядати міську громаду, мешканців цього міста, владу міста як наших союзників і партнерів, щоб спільно берегти ці дива. Один із цих скарбів ми маємо перед собою – це будівля на вул Руській, 20. Ми бачимо різноманіття, фантазію та майстерність, вкладену у цей будинок. Ми з такою самою дбайливістю маємо підійти, щоб це диво зберегти. Щоб зберегти ці будівлі – залежить саме від вас, бо ви тут живете, працюєте. Те, як ви думаєте про ці будинки, що ви думаєте, від цього залежить майбутнє цих будинків і майбутнє міста. Вчора ми мали дуже жваву дискусію про те, як будувати щось нове у місті. Але щоб будувати нове, треба розуміти старе, ґрунтуючись на цьому розумінні, можна вільно будувати щось нове. Далі ми будемо про це говорити», - розповіла Іріс Гляйхманн.

«Дім у вишиванці» має багату історію та непересічну архітектуру, з якою Вас ознайомить тематична виставка, ремесло художнього ковальства та кераміки, а також екскурсія від мистецтвознавця. На найменших відвідувачів чекають художні майстер-класи», - зазначають організатори.

«Ми започатковуємо дуже гарну ідею святкування дня народження будинку. Цьому будинку ювілей – 110 років. Маємо тут чудову перлину сецесійної архітектури у місті Львові», - зазначила Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ