Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міністерство культури ініціює конкурс статей у Вікіпедії, присвячений пам’яткам Криму

Міністерство культури ініціює конкурс статей у Вікіпедії, присвячений пам'яткам Криму. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко під час церемонії нагородження переможців конкурсу вікіпедистів «Вікі любить пам’ятки».

«Ми зацікавлені продовжувати співпрацю з «Вікімедіа Україна». Наступним проектом, який ми ініціюємо і будемо підтримувати є конкурс «Пам’ятки українського Криму». Під такою робочою назвою ми будемо закликати створювати статті в українській Вікіпедії про пам’ятки та додавати фотографії пам’яток, які знаходяться у Криму. Сподіваюся, до такого інтелектуального волонтерства долучаться мешканці Криму, які підтримують Україну», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Зараз у Вікіпедії створено 3795 статтей про Крим українською мовою – це у понад два рази менше, ніж російською. У Криму 2059 пам’яток, 670 – у Севастополі. З них 63 кримські пам’ятки внесені до Державного реєстру пам’яток культурної спадщини національного значення і 23 таких пам’ятки у Севастополі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ