Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські шахісти здобули перемогу над збірною Куби

На командному чемпіонаті світу з шахів збірна України здобула перемогу над одним із конкурентів за вищі місця – командою Куби. Повідомив "Хспорт".

У Вірменії продовжує тривати командний чемпіонат світу з шахів серед чоловіків на якому першу сходинку продовжують утримувати наші співвітчизники.

У шостому турі завдяки результату Юрія Кривурочко, збірна України здолала команду Куби, яка довгий час лідирувала у турнірній таблиці 2,5 - 1,5. Результати зустрічей:

Руслан Пономарьов - Лейнер Перес Домінгес - 0,5:0,5;

Василь Іванчук - Лазаро Брузон Батіста - 0,5:0,5;

Павло Ельянов - Юньєскі Квесада Перес - 0,5:0,5;

Юрій Криворучко - Юрі Гонсалеса Відаль - 1:0;

В інших зустрічах туру Єгипет поступився США - 1:3, Росія обіграла Індію - 2,5:1,5, Вірменія зіграла в нічию з Угорщиною - 2:2, Китай виявився сильнішим за шахістів з Ізраїлю 2,5:1,5.

За три тури до закінчення чемпіонату світу Україна продовжує очолювати турнірну таблицю разом із командою Китаю. Саме з командою з Піднебесної українці зіграють у наступному турі, який, ймовірно, стане вирішальним для визначення переможця.

Турнірна таблиця: УКРАЇНА - 10, Китай - 10, Ізраїль - 7, Куба - 7, Росія - 6, Індія - 5, Угорщина - 5, Вірменія - 5, США - 2, Єгипет - 1.

Нагадаємо, українці вигравали командний чемпіонат світу з шахів у 2001 році, а в 2011 і 2013 були бронзовими призерами.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ