Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На добудову укриття ЧАЕС не вистачає 500 мільйонів євро

Для забезпечення фінансування будівництва конфайнмента (об'єкт "Укриття") на ЧАЕС необхідно залучити ще 500 млн євро донорської допомоги. Про це повідомив заступник керівника проекту з будівництва конфайнмента Віктор Залізецький.

"Загальна вартість проекту - 1,425 мільярди євро. Близько 500 млн євро ще треба наповнити, щоб вистачило для закінчення проекту", - сказав він.

Залізецький повідомив, що 29 квітня у Великобританії пройде чергова конференція донорів, де буде обговорюватися питання залучення коштів.

Разом з тим, за його словами, вже залучених до фонду будівництва коштів вистачає для покриття усіх поточних потреб.

При цьому Залізецький заявив, що  спорудження конфайнменту має завершитися за графіком.

"Вже немає якихось відкритих питань, які були б ще в стадії розробки чи узгодження...  Усі технічні частини на сьогодні вирішені, фінансування вирішено, триває звичайна, рутинна, але постійна напружена робота. Так що є гарантія, що 30 листопада 2017 року ми завершимо проект", - заявив він. 

За його словами, 30 листопада 2017 року "конструкція має бути на місці, виконана герметизація східного і західного торця, усі технологічні системи має бути запущено й випробувано".

Залізецький також зазначив, що монтаж металоконструкцій об'єкту розпочався у березні 2012 року. За його словами, до кінця 2015 року основні роботи з монтажу металоконструкцій завершаться.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ