Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові відбувся симпозіум військових та цивільних стоматологів

У Львові відбувся симпозіум “особливості надання стоматологічної допомоги та реабілітації пацієнтів з ураженнями щелепно-лицевої ділянки в умовах проведення бойових дій”. В ньому взяли участь провідні військові та цивільні лікарі-стоматологи, а також керівники медичних волонтерських рухів. Повідомили Гал-інфо в Західному Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Необхідність достойної реабілітації поранених в зоні АТО поставила питання, щодо проведення так званої школи-семінару для лікарів, - зазначив доцент кафедри ортопедичної стоматології Львівського національного інституту імені Данила Галицького Мирон Угрин. - Ми маємо на меті навчити лікарів особливостям надання стоматологічної допомоги та реабілітації пораненим бійцям.

В симпозіумі також взяли участь Начальник відділення щелепно-лицьової хірургії клініки щелепно-лицьової хірургії та стоматології Військово-медичного клінічного центру Західного Регіону, місто Львів, полковник медичної служби Володимир Синюк, начальник Центральної стоматологічної поліклініки, головний стоматолог Міністерства оборони України полковник медичної служби Михайло Ліщишин, Начальник кафедри щелепно-лицьової хірургії та стоматології Української військово-медичної академії Андрій Лихота, доцент кафедри щелепно-лицьової хірургії та стоматології Української військово-медичної академії полковник медичної служби Віталій Коваленко, начальник клініки щелепно-лицьової хірургії та стоматології Військово-медичного клінічного центру Південного регіону місто Одеса полковник Медичної служби Віктор Мазур.

Військові розповіли присутнім цивільним колегам про те, з якими пораненнями до них поступають бійці АТО, та те, як військові медики повертають здоров'я та красу усмішки нашим солдатам. В свою чергу лікар-стоматолог-терапевт вищої категорії Стоматологічного центру Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, координатор медичної служби Штабу національного спротиву Марта Дацко розповіла про те, скільки роботи проведено волонтерами для того, щоб допомогти військовим в наданні гідної медичної допомоги бійцям в АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ