Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Жидачеві показали виставку «Народна війна»

19 березня на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся районний семінар директорів шкіл з проблеми «Інноваційні підходи в управлінській діяльності та в організації навчально-виховного процесу». У межах заходу в фойє школи Благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце» розгорнув виставку «Народна війна». Повідомила прес-служба фонду.

У ході семінару директори шкіл відвідали і обговорили ряд відкритих уроків, ознайомилися з мультимедійною презентацією щодо інноваційних підходів, спробували свої сили в інтелектуальній грі «Брейн-ринг», взяли участь в соцопитуванні «Чи готові ви до інноваційної діяльності ?». Відтак, освітян запросили на презентацію виставки.

Екскурсію для учасників семінару провела вчитель історії НВК СЗОШ-гімназія ім. М.Шашкевича с. Дуліби Стрийського району Ольга Біганич. «Сто тисяч убитих борців, десятки тисяч замучених інтелігентів, священиків, управлінців, мільйони замордованих голодом і депортованих селян, їхня кров, сльози і муки є священною ціною нашої сьогоднішньої свободи. Ціною, якою ми не маємо права легковажити і якої не можемо забути, – зазначила історик. – Ця виставка зіткана з мозаїки документів та фотографій і є першою спільною працею «Громадського інституту історичної пам’яті» і товариства «Меморіал». Вона цікава, як для істориків, так і для краєзнавців, викладачів, студентів, школярів та всіх, хто цікавиться історією України».

Нагадаємо, що Благодійний фонд «Добре серце»долучився до популяризації виставкина Стрийщині та Жидачівщині. Експозиція пересувна і «мандрує» містами й селами районних центрів. З нею вже ознайомилося широке коло відвідувачів на Стрийщині. Найближчим часом вона перебуватиме на Жидачівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ