Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині займуться покращенням бізнес-клімату для малих та середніх підприємств

Сьогодні, 27 квітня, у Львівській обласній раді відбулося підписання меморандуму про співпрацю Львівської обласної ради, Львівської обласної держаної адміністрації та керівництва Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) в рамках реалізації спільних ініціатив на Львівщині.

Як пояснила директор Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» Таїсія Соляник, в рамках реалізації проекту запланована технічна допомога та створення сприятливого середовища для малого та середнього бізнесу на Львівщині.

«Ми плануємо проводити навчальні семінари. Передбачено декілька практичних напрямків: електронізація адміністративних послуг, вихід на експорт малих та середніх підприємств, спрощення умов приєднання до мереж електро- і теплопостачання, визначення їх місця у Програмі економічного розвитку області», - сказала вона.

За її словами, програма почала діяти одразу ж після підписання, адже на сьогодні запланована перша робоча нарада.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях зауважив, що Львівщина є лідером за числом малого та середнього бізнесу.

«На Львівщині більше як 39 тис. малих та середніх підприємств, які сьогодні борються з бідністю та наповнюють бюджет», - сказав він.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, сьогоднішнє підписання меморандуму про наміри – це сигнал для бізнесу, що «тут найкраще і найбезпечніше».

Окрім того, він не виключає, що цю модель переймуть і в інших регіонах України, і на центральному рівні.

«Кожного тижня ми маємо візити заступників міністрів, міністрів, або ж членів парламентських комітетів. Береш готове, переносиш на державний рівень і показуєш перед виборцем, що щось зробив», - сказав Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ