Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамвай на Сихів: ремотники демонтували кільце на Мушака

Ремонтна кампанія у Львові триває. На вул. Стуса та на кільці вул. Стуса – Снопківська – Мушака - Свєнціцького провели демонтажні роботи і почали заміну інженерних мереж та влаштування дорожньої основи, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час демонтажних робіт під асфальтом було виявлено два шари бруківки. Її зняли та передали ЛКП «ШРП Галицького району» для використання під час дорожніх робіт на території району. Сьогодні, 27 квітня, виконання робіт проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми з вами на одній частині робіт, яка пов’язана з реконструкцією вул Стуса та прокладанням трамвайної колії. Тут буде зроблене велике розворотне кільце, яке дасть можливість технологічно грамотно організовувати рух трамваю. Наступний етап – це з’єднати з вул Стуса, далі – роботи по вул Стуса. Ми чекаємо на результати по тендеру, який визначить переможця, хто буде реконструювати частину дороги до вул І.Франка, щоб повністю рух трамваю був по новій колії», - розповів Садовий.

На пр. Червоної Калини працюють дві ремонтні бригади, які влаштовують трамвайні рейки. Так, одна група працює на ділянці від Санта-Барбари до церкви, інші – від моста рухається вверх до Санта-Барбари.

Планується, що з четверга вже влаштовуватимуть рейки від вул. Угорської в напрямку до Сихова.

Також, як розповів міський голова Львова, проектом передбачається заміна колектора на вул Угорській. Цей колектор зараз перебуває у аварійному стані.

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

Буде прокладено близько 5,2 км колії, загальна довжина колії – 11,5 км. Планується, що трамваї на Сихів поїдуть до кінця 2015 року. Попередньо по маршруту буде облаштовано по 10 зупинок у кожну сторону, тобто загалом 20 зупинок.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ