Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тільки за січень «Концерн Галнафтогаз» заплатив понад 50 млн грн там, де працюють заправки «ОККО»

Директор «Концерну Галнафтогаз» Назар Купибіда взяв участь у панельній дискусії «Соціальне інвестування та програми місцевого економічного розвитку в Україні», яка відбулася 24 квітня у Львові. Повідомила прес-служба «Концерну Галнафтогаз».

За участю представників місцевої влади, українського бізнесу та зарубіжних інвесторів. У своєму виступі він на прикладі діяльності мережі АЗК «ОККО» розповів, як приватно-державне партнерство чи партнерство українських компаній та західних інвесторів у соціальних проектах може служити інтересам локальних громад.

Назар Купибіда зазначив, що «Концерн Галнафтогаз» як оператор мережі АЗК «ОККО» є одним із найбільших роботодавців і платників податків в Україні. Нині цей чинник набув особливо вагомого значення для кожного з населених пунктів, де працює заправка «ОККО». Адже починаючи з 2015 року в країні запроваджено новий податок у розмірі 5% з роздрібного обігу підакцизних товарів, до яких належать і нафтопродукти. Усі ці відрахування ідуть суто у місцеві бюджети. Тільки за січень 2015 року компанія заплатила понад 50 мільйонів гривень таких податкових зборів. Тож зараз важливо, щоб сама влада на місцях ретельно контролювала сумлінність сплати цього податку усіма суб’єктами господарювання.

«Але відповідальність бізнесу перед суспільством полягає не лише в тому, щоб у повному розмірі сплачувати податки, а й у тому, щоб відчувати актуальні проблеми суспільства і допомагати людям їх вирішувати», -вважає Назар Купибіда. Одним із останніх прикладів участі мережі АЗК «ОККО» в ініціативах сталого розвитку став спільний проект з Європейським банком реконструкції і розвитку «Благаю, живи! Безпека на дорозі». Він реалізується в населених пунктах уздовж автомобільної траси «Київ-Одеса» і має на меті змінити поведінку усіх учасників дорожнього руху, зробити її більш відповідальною і безпечною. Як переконані у мережі «ОККО», чим більше суб’єктів бізнесу відчуватиме внутрішню потребу у підтримці подібних проектів, тим швидше підвищуватиметься якість життя в Україні.

Дискусія«Соціальне інвестування та програми місцевого економічного розвитку в Україні» організована в рамках стратегічного партнерства Американської торгівельної палати в Україні, Львівської міської ради, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та «Концерну Галнафтогаз».  З вітальним словом до учасників заходу звернулися міський голова Львова Андрій Садовий і президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

Довідка.

ПАТ «Концерн Галнафтогаз» є оператором мережі АЗК «ОККО» – однієї з найбільшихавтозаправних мереж в Україні, до складу якої нині входитьпонад 400 АЗК у всіх регіонах держави. Він також управляє найбільшою в Україні мережею закладів харчування в дорозі, що працює під брендами A la minute, Pasta mia, Hot café. У складі мережі «ОККО» працює10 нафтобаз і 12 акредитованих лабораторій контролю якості нафтопродуктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ