Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Під час благодійного концерту зібрали 7 тис. грн на народний дім у Судовій Вишні

7 тисяч гривень вдалося зібрати завдяки проведенню благодійного авторського вечора «Пісенна стежка життя» автора-виконавця Любомира Порила, заступника директора з адміністративно-господарської роботи Львівського інституту УБС НБУ. Суму передано на відновлення народного дому в с. Судова Вишня, що на Львівщині. Про це повідомила прес-служба ЛІБС УБС НБУ.

Під час авторського концерту відбувся розпродаж дисків «Барви». У програмі вечора виконували пісні фіналіст проекту «Голос країни» Назар Савко, вокальний коллективЛІБСу «Ва-банк», народний колектив вокальної формації ЛІБСу«Аверс», Яна Амельченко, Богдан Малафій, Володимир Чижович, Юрій Цвєтков, Володимир Питель.

Любомир Порило – родом із Судової Вишні, тут жили його батьки, тут він зростав і саме з Народним домом пов'язані перші творчі кроки в художній самодіяльності. І з цими місцями пов'язане перше, щоправда, нерозділене, кохання... Тож проведення авторського вечора на малій батьківщині для Любомира Івановича – дуже знакове, тим більше, що це можливість не лише донести до громади свою творчість, а й реальний крок допомоги.

Любомир Порило – не лише талановитий композитор і поет, у його доробку – понад два десятки старовинних музичних інструментів. Працюючи над інструментами, заступник директора Львівського інституту написав понад сорок пісень на різну тематику. В основному – романси та вальси. Чимало творів Любомира Порила виконують студенти з Культурно-мистецького центру Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ. Нагадаємо, що саме твори автора принесли найвищі нагороди на всеукраїнських конкурсах колективу інституту «Ва-банк».

Це вже другий творчий вечір Любомира Порила. Перший відбувся торік у Львівському інституті УБС НБУ. Тоді вдалося зібрати 2 тисячі гривень, які передали на лікування випускниці Львівського інституту УБС НБУ Марти Леньо, хворої на на рак лімфовузлів (рання стадія). І знов вечір був надзвичайно теплим, родинним і аншлаговим. Найбільшою сатисфакцією для автора-виконавця стало довготривале скандування залу «Дякуємо!»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ