Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Маріуполі влаштували мітинг проти демілітаризації Широкиного

У Маріуполі на центральній площі зібралося кілька тисяч місцевих жителів, учасники мітингу протестують проти демілітаризації Широкиного.

Як повідомляє місцеве видання 0629.com.ua, на грудях у більшості червоні маки, як символ Перемоги у Другій світовій війні.

"У руках у мітингувальників державні прапори України і плакати, що закликають до миру, але всі присутні виступають проти виведення військових з Широкиного", - зазначає видання.

Фото Аліни Комарової

За даними ЗМІ, охороняють мітинг від провокацій сотні військових і міліції, "люди зі зброєю є навіть на дахах багатоповерхівок навколо площі".

Як відомо, батальйон Нацгвардії "Донбас" ввів додатковий підрозділ у Широкино біля Маріуполя Донецької області в рамках ротації з полком "Азов".

Бої в Широкиному майже не припинялися. Особливо вони посилилися протягом останніх днів, при чому не тільки в цьому селищі, але і в Донецьку, на Бахмутці та в інших місцях зони АТО.

Широкине є стратегічно важливим пунктом для захисту Маріуполя від наступу бойовиків.

30 квітня у ході телефонної розмови лідерів "Нормандської четвірки"  лідери країн підтримали пропозицію президента України про демілітаризацію Широкиного та розміщення у ньому поста ОБСЄ, правопорядок там може забезпечувати українська міліція.

Як зазначають у штабі АТО, якщо Широкине буде демілітаризовано, сили АТО вживуть вичерпних заходів для унеможливлення подальшого просування ворога в бік Маріуполя. 

"Першим кроком на шляху демілітаризації Широкиного має стати повне припинення вогню з боку НЗФ, чого ми зараз не спостерігаємо",  - наголосив Мотузяник.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ