Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

«Кольчуги» з донецького заводу «Топаз» виготовлятимуться на інших підприємствах, – Мінекономрозвитку

Протягом 2015 року Україна планує відновити виготовлення автоматизованих станцій радіотехнічної розвідки «Кольчуга». Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж у відповідь на запит журналіста «Гал-інфо».

 Як відомо, унікальні автоматизовані станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга» виготовлялися на донецькому заводі «Топаз», що потрапив до рук окупантів і, за деякою інформацією, був порізаний та вивезений до Росії. В офіційному запиті до Міністерства оборони України, надісланому рівно два місяці тому, 5 березня, «Гал-інфо» просило надати інформацію, чи можливе відновлення виробництва станцій на базі інших заводів і чи не втрачені технології.

За тиждень надійшла відповідь, що ПАТ «Державна акціонерна холдингова компанія «Топаз» (м. Донецьк) не є підприємством-учасником Державного концерну «Укроборонпром», повноваження з управління яким 23 березня 2014 року були передані Міністерству економічного розвитку і торгівлі України. Врешті, запит було переадресовано Мінекономрозвитку, яке повідомило, що Україна не втратила відповідні технології й планує відновити виготовлення «Кольчуг» на базі інших підприємств.

«Пунктом 27 Плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» у 2015 році, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.03.2-15 №213-р, передбачено відновлення протягом 2015 року роботи важливих підприємств оборонно-промислового комплексу, зокрема, Державної акціонерної холдингової компанії «Топаз», у тому числі на базі інших підприємств», – відповів заступник міністра.

У Міністерстві додали, що інформація, яка стосується безпосередньої реалізації заходів з вирішення цього завдання, належить до категорії інформації з обмежених доступом.

Фото - vitalykuzmin.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ