Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як «Самопоміч» готується до місцевих виборів

«Самопоміч» обрала тактику партійного будівництва на основі малих ініціативних груп і громадських організацій. Цей горизонтальний метод розбудови партії є новаторським в Україні та сприятиме швидкому юридичному оформленню первинних партійних осередків у територіальні виборчі штаби.Про особливості кампанії партії на місцевих виборах, що відбудуться в жовтні, говориться в аналітичному віснику МЦПД Inside Ukraine.

Зокрема, аналітики відзначають, що на даний момент навколо партії «Самопоміч» в регіонах створено понад 300 ініціативних груп, де можна отримати безкоштовну консультацію юриста та психолога. Передвиборча риторика регіональних організацій «Самопомочі» відрізняється від позиціонування партії на центральному рівні, де вона пропагує реалізацію реформ. Основними питаннями на місцях є енергоефективність, екологія та соціальні партійні проекти.

Так, в Одесі було представлено проект по енергосанації понад 600 багатоквартирних будинків. У Харківській і Дніпропетровській областях активісти «Самопомочі» допомагають в адаптації демобілізованим і пораненим бійцям. У Вінницькій області вчать працювати на комп'ютері пенсіонерів та організовують танцювальні вечори. В інших регіонах активи готуються до проведення партійних конференцій, на яких будуть обирати керівництво та ради партійних організацій.

«Самопомочі» необхідно закріпитися на регіональному рівні і тим самим довести, що партія має ідеологію, мережу і підтримку, а не є результатом вдалої реклами та роботи політичних технологів.

За умови проведення успішних місцевих виборів і рівномірного електорального результату в більшості областях, Андрій Садовий може претендувати на статус всеукраїнського політика. Наявність власних депутатських фракцій в областях та районах суттєво збільшить політичну вагу Андрія Садового. В довгостроковій перспективі такі вихідні позиції дадуть можливість меру Львова позмагатися навіть за посаду Президента.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ