Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Жидачівський ЦПК оголосив страйк

У понеділок, 25 травня, на Жидачівському целюлозно-паперовому заводі розпочнеться загальнозаводський страйк, повідомили працівники підприємства.

Беручи до уваги те, що Жидачів отримує електроенергію через електроцентраль підприємства, у понеділок місто залишиться без світла і води.

Як зазначено у повідомленні, вже більше року Жидачівський ЦПК,  який у 90-их був флагманом паперової промисловості України, простоює.  Процес банкрутства розпочався наприкінці минулого року і  мав на меті реструктуризувати борги і запустити комбінат  у роботу.  Львівський господарський суд  досі розглядає вимоги кредиторів.  

Нинішні власники,  яких представляє Михайло Бродський, який у свою чергу має карт-бланш від п. Коломойського і групи «Приват», затягують питання з підготовкою до пуску підприємства, стверджують працівники.

На підприємстві існує борг по зарплаті перед працівниками ще з вересня 2014 року. Доведені до відчаю люди, яким нема за що утримувати сім`ї, кажуть, що страйк - це остання надія щось зрушити з мертвої точки у підприємстві, яке на сьогодні залишається конкурентоспроможним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ