Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мостиські «зелені берети» відзначили 70-річчя прикордонного загону

Сьогодні, 23 травня, в народному домі міста Мостиська, що на Львівщині, відбулось урочисте зібрання з нагоди відзначення 70-ї річниці від дня створення Мостиського прикордонного загону. Повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Командування та персонал прикордонного загону привітали начальник Західного регіонального управління відомства, керівники обласних та районних органів влади та самоврядування, представники ветеранських, волонтерських організацій та комендант Бещадського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща. З нагоди свята кращим військовослужбовцям загону було вручено грамоти та цінні подарунки, а для запрошених гостей з концертом виступив Академічний ансамбль пісні і танцю України Державної прикордонної служби України. 

Мостиський прикордонний загін було створено у повоєнні роки – 24 травня 1945-го року. Тоді  був сформований Окремий контрольно-пропускний пункт «Меди́ка» з місцем дислокації станція Медика, сьогодні територія Республіки Польща. 1948-го року перевірка та оформлення потягів здійснювалася на станції “Мостиська-Друга“, а окремий контрольно-пропускний пункт «Медика» був перейменований на ОКПП «Мостиська».

1987-го року, коли було закінчено будівництво військового містечка – управління ОКПП передислоковано у місто Мостиська. 1993-го року було здійснено плановий перехід на нову організаційно-штатну структуру з одночасним перейменуванням підрозділу в ОКПП «Прикарпаття». 14 липня 2003-го року на базі Окремого контрольно-пропускного пункту створено Мости́ський прикордонний загін.

Сьогодні до складу прикордонного загону входять дев’ять відділів прикордонної служби, на ділянці функціонує чотири міжнародні пункти пропуску. Чотири підрозділи носять ім’я героїв прикордонників та захисників вітчизни – це впс «Шеги́ні», імені Григорія Яковича Вара́віна, впс «Нижанко́вичі», імені Григорія Степановича Поливоди, впс «Лопуша́нка», імені Івана Михайловича Середи та впс «Мі́гово», імені Українського Козацтва.

Персонал Мости́ського прикордонного загону самовіддано виконує особливі, тільки йому властиві завдання з охорони ввіреної ділянки державного кордону України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ