Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ не зверталась до України про зустріч із затриманими ГРУшниками, - Лубківський

Російська сторона офіційно не зверталась до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі із взятими під варту за рішенням суду громадянами РФ - військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ Єрофєєвим та Алєксандровим. Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"У разі надходження такого звернення, воно буде розглянуте відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних зобов'язань України", - зазначив Лубківський. 

При цьому він підкреслив, що Служба безпеки за погодженням з МЗС України готова забезпечити доступ до вказаних громадян РФ.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ