Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Однопартійці Ляшка створили у Львові оргкомітет з відзначення 125-річчя Української радикальної партії

Львівська територіальна організація Радикальної партії Олега Ляшка створила організаційний комітет з відзначення 125 років Української радикальної партії, засновником якої є Іван Франко.

Відповідне розпорядження по створенню оргкомітету дав в.о. голови Львівської ТО РПЛ Юрій Візняк.

«Львівська організація разом з усією Україною на 4 жовтня готується до відзначення 125-ї річниці створення Української Радикальної Партії. Плануємо, що урочисті заходи за участю лідера Радикальної партії, народних депутатів та активістів пройдуть у місті Львові, а дальше заходи проходитимуть у рідному селі Івана Франка Нагуєвичах», - розповів Юрій Візняк.

«Ми звертаємося до громадських організацій, активістів, усіх громадян, аби висловлювали своє бачення та вносили пропозиції щодо відзначення відповідного заходу. Телефонувати можна на номер телефону 0987109515, будемо раді співпраці», - додав Юрій Візняк.

Нагадаємо, 125-річчя створення УРП відзначатиметься на державному рівні згідно з Постановою № 184-VIII Верховної Ради України від 11 лютого 2015 року. 4 жовтня 2015 року вся Україна об’єднається в святкуванні демократії, народної волі, європейських цінностей та радикального патріотизму – політичних принципів Радикальної партії.

Довідка.

4 жовтня 1890 року у Львові за ініціативи видатного письменника та громадського діяча Івана Франка була заснована перша в Україні політична партія – Українська Радикальна Партія. У цей історичний день на І З’їзді було ухвалено програму та політичний курс партії, який підготували Іван Франко,Северин Данилович та Михайло Павлик.

УРП була першою українською політичною партією європейського зразка — з суцільною програмою, масовою організацією і реєстрованим членством. В основу програми покладено етичні та демократичні цінності, людську гідність для всіх і всеукраїнську єдність і соборність всіх українських земель. Проголошувалася головна мета: пробудження свідомості в суспільстві, перетворення його на політичну силу, з вимогами якої мусила би рахуватися влада. Ці вічні цінності сповідує й сучасна Радикальна партія Олега Ляшка.

З діяльністю УРП пов’язані імена видатних українських письменників: Василя Стефаника, Леся Мартовича, Осипа Маковея, Дениса Лукіяновича. Сучасні радикали також вбачають сіль української землі в освічених громадянах, гуманістах та патріотах, і саме такі люди вступали і вступають до лав Радикальної партії.

Радикальна партія Олега Ляшка вважає себе нащадком дітища великого Франка, його ідей і поглядів, і продовжує справу першопрохідцев української політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ