Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трудовий колектив ЛНУ погодив Статут Університету

Конференція трудового колективу Львівського національного університету ім. Івана Франка погодила Статут Університету. Це відбулося під час засідання конференції 19 травня, повідомив прес-центр ЛНУ.

Проект статуту було затверджено ухвалою Вченої ради ЛНУ 29 квітня. Після обговорення окремих розділів документ затвердила і конференція трудового колективу.

Крім того, відповідно до порядку денного було розглянуто питання про обрання виборних представників від коледжів до складу Вченої ради Університету.  Учасники конференції одноголосно затвердили перелік усіх кандидатів. Тож до складу Вченої ради Університету обрано в.о. директора Педагогічного коледжу Оксану Сурмач, директора Правничого коледжу Тараса Андрусяка і  директора Природничого коледжу Василя Мигаля.

Учасники конференції також заслухали звіт Ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, професора Володимира Мельника за період роботи з червня 2014 року до травня 2015 року.

Під час представлення звіту Володимир Мельник детально проаналізував досягнення Університету в науковій, навчальній, інноваційній, виховній, видавничій і фінансово-господарській роботі. Зокрема йшлося про імплементацію Закону України «Про вищу освіту», успіхи студентів і науково-педагогічних працівників, їхню участь у програмах обміну, наукових конкурсах, олімпіадах,  культурних заходіх та акціях. Ректор звернув особливу увагу на активізацію міжнародної діяльності Львівського університету, що спостерігається останнім часом. Мова йде  про підписання нових угод із академічними установами різних країн світу, а також про мобільність викладачів і студентів та їхню участь у міжнародних освітніх проектах і програмах. Професор Володимир Мельник ознайомив делегатів конференції і з результатами профорієнтаційної роботи та впровадження інформаційних технологій. Звіт отримав схвалення учасників конференції.

Відповідно до порядку денного конференції трудового колективу,  було розглянуто питання щодо обрання делегатів на Перший всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності для обрання членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. За результатами голосування до складу групи делегатів з’їзду ввійшли Ректор Університету, професор Володимир Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим, декан географічного факультету, доцент Володимир Біланюк.

На завершальному етапі засідання делегати  схвалили проект звернення конференції трудового колективу Львівського національного університету імені Івана Франка до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України щодо необхідності приведення у відповідність до Конституції України і законів України законодавства про оплату праці працівників бюджетної сфери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ