Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: Поразка, за яку не соромно

Друголігова стрийська «Скала» провела черговий матч у чемпіонаті Другої ліги. Стрияни, показавши доволі непогану гру, так і не змогли відібрати очки в одного з лідерів чемпіонату київської «Оболонь-Бровар». «Пивовари» вирвали перемогу на останніх хвилинах зустрічі – 2:1.

«Черкаський Дніпро» та київська «Оболонь-Бровар» уже вторували собі шлях до першої ліги, а відтак, ці команди борються між собою за перше місце в турнірній таблиці. «Скала» у цьому сезоні стала міцним середняком для кожного з колективів. Зважаючи на це, вивести очки зі стадіону «Сокіл» у цьому чемпіонаті непросто кожній з команд. Київські «пивовари» лише в компенсований арбітром час зуміли вирвати перемогу. А відтак, зважаючи на перемогу «Черкаського Дніпра» у матчі проти донецького «Шахтаря-3», інтрига за перше місце в чемпіонаті другої ліги збереглася.

Ще з перших хвилин матчу у Стрию неозброєним оком було помітно: «Скала» налаштована рішуче. Найголовнішим для команди Василя Малика було не програти боротьбу за центр поля. З цим завданням гравці господарів впоралися, хоча небезпечних моментів біля власних воріт їм не вдалося уникнути. «Малиново-зелені» у кожному з епізодів грали до кінця і навіть ціною ушкоджень намагалися ні в чому не поступатися супернику.

Моментами «Скала» виглядала дуже непогано, моментами слабше за суперника. Гості як мінімум двічі пробачили свого суперника, не реалізувавши стовідсоткові моменти. «Скала», хоч і старалася щось створити в атаці, «малиново-зеленим» це вдавалося з перемінним успіхом. Атаки стриян лише в кількох випадках могли називатися перспективними та небезпечними.

Не забивши жодного гола у першому таймі, усі найцікавіші події команди перенесли на другу половину матчу. Вона, як виявилося згодом, стала цікавішою за своїм наповненням та багатшою на голи. Словом, тисячі вболівальникам, які завітали на «Сокіл», підтримати свою команду, сумувати було ніколи.

На початку другого тайму гравці «Скали» заграли ще агресивніше, аніж у першому таймі. Неозброєним оком було помітно, що проти «Оболоні» уже вийшла не команда, яка, по суті, безнадійно програла «пивоварам» у матчі другого кола. Втім, коли більше атакували господарі, рахунок відкрили гості.

Після передачі зі штрафного Костянтин Коваленко виграв другий поверх і пробив у дальній від Данковича кут воріт. Пропущений гол лише розізлив гравців «Скали». Провівши кілька не зовсім вдалих атак, «малиново-зелені» таки свого добилися. Дмитро Скакун заробив пенальті, а Владислав Клименко з точки пробив прицільно – 1:1.

Такий результат матчу більше задовольняв господарів, аніж гостей. «Скала» уже більше перейшла до оборони власних воріт і більше грала на утримання рахунку. Здавалося, що цей матч завершиться бойовими одиницями на табло, однак, в компенсований арбітром час «малиново-зелені» пропустили вдруге. Цього разу знову штрафний, знову гол, і знову Коваленко.

Шанс зробити рахунок 2:2 був лише в гравця, що вийшов на заміну – Ігоря Синишина. Ігор з гострого кута пробив вище.

З фінальним свистком головного арбітра матчу гіркий ковток «Оболоні» зробили і гравці, і вболівальники. «Скала», хоч і програла, однак за таку гру і бажання забрати очки в лідера чемпіонату команді Василя Малика однозначно соромно не буде.

До завершення чемпіонату «Скала» зіграє ще один домашній матч, - у 27 турі стрияни приймуть «Реал Фарму» з Овідіополя. А найближчими вихідними зіграють у Кременчуці проти місцевого «Кременя».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото: ФК «Скала»  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ