Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Засуджено посадовця «Львівводоканалу» через службову недбалість якого загинула дитина

Залізничним районним судом міста Львова 22 травня винесено вирок у кримінальному провадженні стосовно начальникадільниці каналізаційних мереж Західного району ЛМКП «Львівводоканал», який обвинувачувався у службовій недбалості, що призвела дозагибелі дитини. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про трагедію, що трапилась 10 жовтня 2013 року на вул. Широкійу Львові, коли дворічний хлопчик, наступивши на неналежно закріплене металеве перекриття колектора, провалився у каналізаційний колодязь та загинув.

Розслідуванням було встановлено, що згаданий службовець, усупереч своїм посадовим обов’язкам, не організовував ремонтних робітдля забезпечення відповідного технічного стану колектора. Така недбалістьй призвеладо трагічного випадку.

Судом підтримано позицію прокурора тавизнано винним цього посадовця ЛМКП «Львівводоканал» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, й призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі із позбавлення права обіймати певні посади строком на 2 роки.

Зазначимо, що санкція вказаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ