Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Городоччині відкрили пам’ятну дошку десантнику, що загинув в АТО

В неділю, 24 травня, в селі Дроздовичі, що на Городочинні відкрили меморіальну дошку герою України, учаснику АТО Назару Попадику. 21-річний юнак загинув наприкінці серпня минулого року в Луганському аеропорту. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка.

Вшанувати пам'ять Героя зібрались керівництво районної ради та адміністрації, депутати, представникигромадсько-політичних організацій, а також – бойові побратими та волонтери. Участь у відкритті таблиці взяв, також, народний депутат України член депутатської групи УДАРу Ярослав Дубневич.

Під час панахиди місцеві священнослужителі освятили пам’ятну дошку Назару Попадику. Учасники віча поклали квіти та лампадки до пам’ятної дошки та могили Героя. На завершення заходу поезію, присвячену українським захисникам на Донбасі, прочитали учні школи.

Під час виступу Ярослав Дубневич висловив переконання, що підтримка рідних загиблих бійців та допомога військовим на сході – це найкращий спосіб вшановувати пам’ять новітніх героїв.

«Дуже важливо, щоби всі герої, особливо новітні герої, герої Небесної Сотні, герої, які загинули на сході України були гідно вшановані, щоб наші майбутні покоління, наші діти, внуки і правнуки пам’ятали і знали і гідно вшановували молодих хлопців, братів, чоловіків, синів, які загинули за нашу незалежність», - відзначив обранець.

Довідка.

24 жовтня рідні опізнали в Дніпропетровському морзі тіло 21-річного десантника 80-ї бригади Назара Попадика, уродженця селі Дроздовичі, що в Городоцькому районі на Львівщині. Він перестав виходити на зв’язок ще 30 серпня, і аж тепер виявилося, що він загинув. Сталось це при обороні Луганського аеропорту.

Указом Президента України № 144/2015 від 14 березня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ