Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

“Вклоняємось доземно українському солдату” - збірка робіт військових журналістів з зони АТО

1/2
“...Нам дуже не вистачає подібної літератури...” - керівник волонтерського об'єднання “Книжкова сотня” Наталка Швагуляк про книгу “Вклоняємось доземно українському солдату”.

Офіцери Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України передали близько двох десятків книжок “Вклоняємось доземно українському солдату” волонтерському об'єднанню "Книжкова сотня". Це унікальна збірка робіт військових журналістів, які виконували свої професійні обов'язки в зоні проведення антитерористичної операції. Видання побачило світ завдяки старанням центрального друкованого органу Міністерства оборони України газети “Народна армія”. Книга має кілька розділів, в яких розповідається про живих та загиблих героїв, списки нагороджених учасників АТО. А також листи та вірші, які прийшли на фронт від рідних та близьких наших бійців.

Це надзвичайно цікава книга, - зазначила керівник волонтерського об'єднання “Книжкова сотня” Наталка Швагуляк. - Нам дуже не вистачає подібної літератури. Сподіваємось, що незабаром вийде нова книга написана нашими військовими журналістами. І в ній буде ще більше історій про наших героїв.

Також волонтер висловила сподівання, що книга отримає широку державну підтримку, і буде надрукована значно більшим накладом. Адже, на її думку подібна література має надсилатись разом з підручниками у всі навчальні заклади України.

З дозволу тимчасово виконуючого обов’язки начальника Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковника Вадима Бакая ми передамо кілька екземплярів книги до шкільних бібліотек Львова, - продовжила Наталка Швагуляк. - З їх допомогою ми будемо виховувати молодих патріотів України. А інші книги підуть до рук поранених бійців, які зараз перебувають на лікуванні у військових медичних закладах міста Львова.

Нагадаємо, що “Книжкова сотня” вже рік піклується про те, щоб поранені в АТО бійці лікували не лише фізичні, але й душевні травми. Кількість безкоштовно наданих солдатам книг, журналів та газет вже іде до сотні тисяч.

Підполковник Тарас Грень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ