Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбольна прем'єр-ліга Львівської області: хто складе конкуренцію «Руху»?

Старт нового чемпіонату Львівської обласної футбольної прем'єр-ліги нічим особливим не здивував. Головний фаворит першості винниківський «Рух» одразу з перших турів адаптувася вгорі турнірної таблиці і зробив серйозну заявку на чергове чемпіонство. Чи є на Львівщині команди, які складуть конкуренцію «Руху»? - дізнавався кореспондент Гал-інфо.

Минулий чемпіонат обласної Прем'єр-ліги, який пройшов на дуже доброму рівні, зберігав інтригу у чемпіонаті до самісінького фінішу. Лише в останніх турах команді з Винник, що не програла на виїзді «Гірнику» з Соснівки та обіграла СКК «Демню», таки вдалося стати чемпіоном області. Високий рівень цього чемпіонату, силу таких команд, як «Рух», «Гірник», «Миколаїв», «Демня» «Лапаївка» та інших неодноразово відзначали фахівці, журналісти та вболівальники. Для останніх кожен матч своєї улюбленої команди був прекрасною можливістю провести час на стадіоні у вихідний день. Як показувала статистика, у різних куточках Львівщини підтримувати свої команди приходили сотні, а то й тисячі любителів гри у футбол.

Високий рівень футбольного чемпіонату Львівської області виниківський «Рух» та СКК «Демня» підтвердили у чемпіонаті України та Кубку України серед аматорів. Винниківський «Рух» вперше у своїй історії виграв чемпіонат України, а «Демня» дійшла до фіналу Кубка України, де у фіналі програла АФ «П'ятихаська» з Кіровоградської області. До слова, саме цю команду «Рух» обіграв у фіналі чемпіонату України, який відбувся у Вінниці.

Цього року новий чемпіонат найвищого рівня Львівської області розпочався за участі десяти команд-учасниць. На відміну від минулого сезону кількість команд дещо скоротилася, однак у важкий для країни час на це у кожного є свої об'єктивні причини. ФК «Лапаївка»,«Гірник» з Новояворівська, моршинська «Скала-2» та жидачівський «Авангард» не вийшли на новий старт, натомість у прем'єр-лізі Львівщини свої сили вирішили спробувати такі команди, як «Кар'єр» з Торчиновичів та ФК «Бори», які прдеставлють одночасно Боричині та Ходорів.

Якщо відверто, то кількість команд у цьому сезоні зменшилася, однак високий рівень прем'єр-ліги області зберігся. Це команди уже неодноразово доводили на футбольних полях. Після шести турів чемпіонату лідирує винниківський «Рух». Ця команда набрала 18 очок з 18 можливих. Клас «Руху» та рівень гравців не змушують нікого сумніватися, що це фаворит номер один на чергове чемпіонство. Втім, як мінімум два достойних суперники у цьому чемпіонаті в «Руху» таки будуть – «Гірник» із Соснівки та СКК «Демня».

«Гірник» увесь минулий чемпіонат дихав в спину винниківчанам, залишався незручним суперником для цієї команди, проте у найважливішому матчі сезоні у Соснівці «Гірник» не виграв: нічия 2:2 задовольнила лише гостей. У цьому чемпіонаті «Гірник» відстав від «Руху» уже на чотири очки, проте це аж ніяк не означає, що чемпіонської інтриги не буде. Найбільше хочеться дочекатися офіційних протистоянь цих двох команд у чемпіонаті області.

СКК «Демня» у цьому сезоні також отримала певні аванси та теплі слова. Команда Павла Котовенка своєю грою ще у минулому сезоні та на меморіалі Ернеста Юста показала, що може літати високо. «Демня», ймовірно, і стане другим головним суперником «Руху» у боротьбі за перше місце.

Загалом, саме «Руху»,«Гірнику» та «Демні» футбольні фахівці віддають перевагу перед іншими колективами й зокрема, приміряють їм уже різні медалі. Якщо відверто, то мало віриться, що хтось з інших команд втрутитися у боротьбу за медалі, проте у чемпіонаті Львівщини несподіванок не бракує. Як не як, вони сильно підвищують інтерес до виду спорту №1.

У складах трьох головних фаворитів сезону зібрані такі футболісти, що однозначно мають статус аматорів лише на папері. Для багатьох з них футбол – це робота, а не задоволення чи хобі. Саме футболом вони заробляють на життя, а тому спокійно можуть називатися професіоналами. Особливо це стосується винниківського «Руху», де президент клубу Григорій Козловський зробив гравцям дуже добрі умови і запросив в команди чимало відомих футболістів, які свого часу грали на найвищому рівні в Україні: Юрій Шевчук, Андрій Гурський, Олег Шептицький, Юрій Фурта, Віталій Романюк, Олександр Алієв та інші. Запрошення українця з російським корінням однозначно додало драйву усьому чемпіонату, підвищився інтерес у вболівальників, журналістів та побільшало людей на обласних стадіонах: чи то у Ходорові, чи то у Винниках...

Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ