Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Хто буде наступним директором Львівської галереї мистецтв?

У генерального директора Львівської національної галереї Лариси Возницької-Разінкової 31 липня цього року закінчується контракт. Гал-інфо вирішило скласти список ймовірних претендентів на цю посаду.

Першим претендентом на цю посаду є нинішній гендиректор Лариса Возницька-Разінкова, яка була призначена 31 липня 2012 року тогочасним міністром культури України Михайлом Кулиняком. (Тоді - після трагічної загибелі Бориса Возницького - серед можливих кандидатур найчастіше називалося ім`я його доньки Лариси Возницької-Разінкової. Зокрема, з проханням призначити саме її зверталися до тогочасного президента Януковича імениті художники, письменники, музейники, громадські діячі Львова).

Ще одним претендентом на цю посаду є головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв Ігор Хомин. (Знову ж таки, 2012 року зо два десятки працівників Львівської національної галереї мистецтв навіть скерували лист-звернення до Міністерства культури з проханням призначити на посаду генерального директора Львівської національної галереї Ігоря Хомина).

Додамо, що Ігор Хомин працює у галереї з 1975 року. Тепер обіймає посаду головного хранителя фондів. Свого часу Борис Возницький поставив його у кадровий резерв на заміщення посади директора галереї.

Також у 2012 році на цю посаду претендувало щонайменше ще четверо осіб. Серед них, зокрема, джерела називали Оксану Козинкевич, яка працює заввідділом Палацу Потоцьких Львівської галереї мистецтв.

Також називали прізвище Галини Дорощук, яка свого часу обіймала посаду начальника управління культури Львівської ОДА, але була звільнена.

Ще двох претендентів у 2012 році висунула Асоціація музеїв Галичини. Це Роман Чмелик, директор Музею етнографії, та Ігор Тимець, директор Історико-краєзнавчого музею у Винниках.

Як розповіли тоді ж Гал-інфо власні джерела, Асоціація музеїв Галичини по суті не працювала десять років і несподівано активізувалась щойно звільнилась посада директора Львівської галереї мистецтв.

Ще одним претендентом на цю посаду у 2012 році був редактору журналу «Ї» Тарас Возняк. У тогочасному міністерстві культури, за інформацією Гал-інфо, йому пропонували цю посаду, але  у Галереї таку кадрову пропозицію сприйняли вкрай негативно, адже Тарас Возняк жодного дня не працював в галереї.

Цьогоріч серед ймовірних претендентів прізвище менше - Лариса Возницька-Разінкова, Ігор Хомин, Оксана Козинкевич. Водночас очевидно, що цей список далеко не повний, до того ж  на посаду директора Львівської національної галереї можуть, як і у 2012 році, претендувати особи зовні.

Фото: www.gazeta.lviv.ua

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ