Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія спалює своїх солдатів в Україні у мобільних крематоріях, – конгресмени США

Тіла російських солдатів, які гинуть на сході України, спалюють прямо на місці у мобільних крематоріях, які спеціально для цього були туди доставлені.

Про це в ефірі CNN заявив журналіст Джош Роджин з посиланням на двох конгресменів, які нещодавно повернулися з України – голову комітету з питань збройних сил Мака Торнберрі і члена цього комітету, колишнього офіцера ВМС США Сета Мултона.

"І коли вони повернулися, то розповіли мені, що, за словами українських і американських чиновників, Росія завезла в Україну мобільні крематорії і використовує їх для знищення доказів про померлих солдатів. Ось як Путін підтримує твердження про те, що Росія не бере участь у війні в Україні і як він приховує справжню ціну свого вторгнення перед міжнародною спільнотою і власним народом", – сказав Роджин.

За його словами, крематорії, встановлені на вантажівках, насправді призначаються для спалення тварин.

"Є багато російських активістів і українських блогерів, які документують присутність російських солдатів, і є багато історій в інтернеті про їхні смерті, але тіла ніколи не показують. І сім'ї, які залишаються в Росії, дивуються, що трапляється з їхніми рідними. Ось пояснення. Це також показує, як російський уряд, російське військове керівництво обманює власних солдатів", – додав журналіст.

За словами Роджина, широку популярність Путіна в Росії, як і підтримку війни з Україною, можна ослабити.

"Якщо б США могли це викрити і показати його брехню про російське вторгнення, яке детально задокументовано на полі бою – можливо ця підтримка б ослабла і можливо Путін мусів би змінити свою політику. До того Путін не мотивований щось змінювати, а нестабільність, криза і трагедія в Україні будуть тривати", – вважає журналіст.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ