Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Дніпро» - «Севілья»: З фартом! З вдалою грою! І дай, Боже, з кубком!

Дочекалися! Сьогодні, 27 травня, на стадіоні «Народовому» у Варшаві відбудеться останній матч розіграшу Ліги Європи сезону 2014/15. У вирішальній грі другого за престижністю футбольного турніру Європи дніпропетровський «Дніпро» зіграє з іспанською «Севільєю».

Написати, що цей матч для двох команд буде найважливішим у сезоні – не написати нічого. Особливо це стосується «Дніпра», який вперше у своїй історії зайшов так далеко у єврокубках і має реальний шанс виграти трофей для України. В національному чемпіонаті команда Мирона Маркевича уже змирилася з третім місцем, хоча має теоретичні шанси на друге. У Кубку України «Дніпро» не без допомоги арбітрів вилетів у півфіналі від «Шахтаря», а у Лізі Європи «дніпряни» зроблять усе можливе, аби стрибнути вище голови. Втім, ця фраза притаманна «Дніпру» уже зараз – вихід «Дніпра» до найважливішого матчу турніру уже можна називати перевиконаним завданням. Якщо б це сказали, коли команда грала у груповому турнірі, мабуть, посміялися б від душі.

П'яте місце «Севільї» у чемпіонаті Іспанії, виліт від «Еспаньйола» у чвертьфіналі національного кубка – далеко не все, що ця команда хотіла здобути у цьому сезоні. Оскільки чемпіонат та кубок Іспанії для «Севільї» уже завершився, немає сумнівів в тому, що ця команда хоче вдруге поспіль історії виграти Лігу Європи. Ба більше, саме перемога у Лізі Європи дозволить наступного сезону спробувати свої сили у Лізі Чемпіонів, оскільки п'яте місце у чемпіонаті Іспанії дозволяє грати лише у Лізі Європи.  

Торік  «Севілья» перемогла у фіналі Ліги Європи португальську «Бенфіку». Основний час цього матчу завершився внічию 0:0, а у серії пенальті проклята «Бенфіка» знову залишилася без Кубка. Якби «Дніпро» грав у фіналі Ліги Європи з «Бенфікою», ймовірно було б вважати, що фаворитами у цьому матчі будуть хлопці Маркевича. Це, звісно, зважаючи на всесвітньовідоме прокляття «Бенфіки».

Іспанська «Севілья» не потребує свого представлення. Клас команди, рівень гравців та чемпіонату Іспанії говорять самі за себе. Головний тренер «Дніпра» львів'янин Мирон Маркевич вважає, що його майбутній суперник входить в топ-10 футбольних команд Європи. І  з ним не погодитися складно. Те, що «Севілья» показала у Лізі Європи – яскраве цьому підтвердження.

На відміну від «Дніпра», «Севілья» уже тричі вигравала Лігу Європи – у 2006, 2007 та 2014 році. Відтак, в іспанців є прекрасний шанс вдруге у своїй історії вдруге поспіль виграти престижний трофей. На думку букмекерів, шансів на перемогу «Севільї» у цьому матчі значно більше, аніж у «Дніпра» - коефіцієнт 1.6 проти 5.7 на перемогу в основний час. На те, що «Дніпро» виграє Лігу Європи, коефіцієнт 3.5, натомість на «Севілью» значно менший – 1.29.

«Дніпро» у Варшаві підтримає значна глядацька аудиторія. У гривневому еквіваленті поїздка на фінал Ліги Європи зі Львова обходилася приблизно у 3000 гривень. В ці гроші входила вартість квитка та добирання до Варшави. Звісно, не залишаться без підтримки і іспанці, а от за кого вболіватимуть поляки – справжня загадка. За одними чутками, місцеві підтримуватимуть «Дніпро», оскільки Україна для Польщі є значно ріднішою, аніж Іспанія. Втім, в інших колах кажуть, що поляки підтримають «Севілью», оскільки у їхньому складі грає польський півзахисник Гжегош Крехов'як.

Гравці «Дніпра» повинні відчути підтримку і сотень тисяч українців біля екранів своїх телевізорів (21:45, телеканал 2+2). Сьогодні футбол дивитимуться не тільки хлопці чи дядьки, а й дівчата, мами, дідусі та бабусі. Усі в унісон підтримуватимуть «Дніпро», оскільки ця перемога для України та українців дасть багато чого. Особливо в теперішній непростий час.  

Вперед, «Дніпро»! З фартом! З вдалою грою! І дай, Боже, з кубком!

Богдан Пастернак, Гал-інфо  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ