Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медсестра-доброволець втратила ноги, підірвавшись на фугасі біля Авдіївки. Дівчина зі Львівщини

Сімох важкопоранених бійців за добу доправили до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. У найтяжчому стані 25-річна медсестра-доброволець, яка разом із трьома бійцями підірвалася на фугасі біля Авдіївки.

Вибухом їй відірвало обидві ноги, поранено око. Вона втратила щонайменше три літри крові. Дівчину у стані коми гелікоптером доправили до Дніпропетровська. Тамтешні лікарі усю ніч не відходили від пораненої. Врешті о дев'ятій ранку вона розплющила очі. 

Нині дівчина на апараті штучної вентиляції легенів. Медики борються за її життя. Прізвища її не називають. Відомо лише, що звуть її Ірина. Родом вона зі Львівщини, навчалася у медичному виші, але взяла відпустку, щоб добровольцем-санінструктором піти на фронт у складі "Правого сектору".

"Десятки бійців вона врятувала на полі бою. Справжня легенда України. Бійці, які її доставили, кажуть, що вона все життя хотіла бути лікарем, рятувати людські життя - те, що вона робила останні місяці на полі бою. А їм довелося рятувати її від вірної смерті. Якби не надали допомогу, вона б напевно загинула", - каже головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

ТСН


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ