Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Харкові 6 військкомів понижено в посаді за зрив мобілізації

У Харківській області 6 райвійськкомів понижено в посаді за незадовільні показники за підсумками четвертої часткової мобілізації. Про це повідомив заступник Харківського обласного військового комісара Юрій Калгушкін.

"П'ятеро (райвійськкомів - ред.) у Харкові та один - в області, в Чугуєві... Посада районного комісара - це підполковник. Найближчим часом всіх їх скерують на майорські посади. Це не структура військкоматів, це військові частини", - розповів Калгушкін.

Четверта черга часткової мобілізації в Харківській області показала найгірші результати: план не виконано, а в тривалому розшуку (не з’являється у військкомат більш як рік) досі перебувають близько 15 тисяч осіб, повідомляє сайт Vgorode.ua.

Крім цього, військкомати зіштовхнулися з негласним саботажем охоронних агентств міста.

"В охоронних агентствах - їх близько 200 у Харкові - працюють досить міцні хлопці, які пройшли військову службу, можливо, це колишні працівники міліції та ЗСУ. Ті завдання, які перед ними стоять, вимагають хорошого стану здоров'я та підготовки, - розповів Калгушкін. - На сьогоднішній момент практично 90% не впустили на свою територію представників районних військкоматів або дали неточну інформацію. Наприклад, одне з агентств заявило, що у них працює всього дві людини. Вони прибули до комісії: один не придатний, а другий перебуває зараз на обстеженні. Насправді там працює близько 800-900 осіб".

За словами офіцера військкомату, матеріали для притягнення керівників цих підприємств до кримінальної відповідальності днями передадуть у міліцію. Також будуть розбиратися з представниками медичних комісій.

Нагадаємо, голову військкомату Київського району Харкова Віталія Присяжного за зрив мобілізації посадили на гауптвахту на 16 діб. Після "губи" за сімейними обставинами його переведуть у один з військкоматів Донецької області.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ