Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Дніпро»: Велика історія без хеппі-енду

Дніпропетровський «Дніпро» програв у фіналі Ліги Європи іспанській «Севільї». Забивши по два голи у першому таймі, у другій половині гри забивали лише іспанці. «Дніпро» програв, однак за цю поразку команді Мирона Маркевича соромно не буде. Гравці «Дніпра» зробили усе, що змогли, проте вище голови саме у вирішальному фінальному матчі вони стрибнути не змогли. «Севілья» була сильнішою за «Дніпро»...

Перший тайм матчу «Дніпро» - «Севілья» подарував незабутні емоції. У перші 45 хвилин гри історичного для «Дніпра» фіналу ми і раділи, і засмучувалися, а потім знову раділи. Українська та іспанська команда у першому таймі на двох забили чотири голи і пішли на перерву за рахунку 2:2.

Команді Мирона Маркевича у найважливішому матчі сезону вдалося забити на початку матчу. Матеус у штрафному майданчику віддав зрячу передачу на Калініча, який головою пробив без шансів для воротаря суперника. У цей час емоції відверто зашкалювали, однак такий початок матчу лише розізлив команду Унаї Емері  «Севілья» одразу перехопила ініціативу і почала створювати небезпечні моменти.

Радість українських вболівальників у середині першого тайму перетворилася на певний розпач. Іспанська «Севілья» таки зуміла дотиснути «Дніпро» і протягом якихось кількох хвилин зуміла забити двічі. Спочатку поляк Крехов'як після награної комбінації зі штрафного влучно пробив метрів з 11-ти, а через дві хвилини провал в центрі обороні «Дніпра» завершився результативним виходом Бакки з Бойком. Нападник «Севільї», обігравши воротаря, забивав уже у порожні ворота.

Поступаючись у рахунку, «Дніпро» заграв уже активніше. Команда Мирона Маркевича чудово розуміла, що при такому рахунку потрібно змінювати свій стиль гри. Найближчим до успіху був Коноплянка. Євгену вдався класний удар з-за меж штрафного майданчика, однак з ним впорався воротар іспанців Серхіо Ріко. До цього «Севілья» також створила серйозну небезпеку біля воріт «Дніпра». Особливо це стосувалися неточних ударів Рейеса та Відаля.

На останніх хвилинах першого тайму «Дніпро» знову усіх в унісон заставив кричати слово «Г-ООО-Л». Цього разу за фол проти Матеуса Ротань бездоганно виконав штрафний метрів із двадцяти трьох. Якщо відверто, то не найкращу позицію у цьому епізоді зайняв воротар Серхіо Ріко.

У другому таймі команди дещо засушили гру. «Севілья» атакувала більше, проте оборона «Дніпра» витримувала усі атаки суперника. Оживився «Народовий», коли майже усі в унісон заспівали всесвітно відомий хіт про президента Росії. Втім, після цього хіта іспанці зіграли ще краще.

Найбільша небезпека біля воріт Бойка почала виникати після стандартів, а точніше після кутових ударів. В одному з них Крехов'як не зумів переграти Бойка, а іншому це вдалося уже Бацці. Після серії рикошетів Бакку вивели сам на сам з Бойком, який знову не залишив нашому воротарю жодних шансів. При рахунку 3:2 на користь «Севільї» Бакка міг оформити хет-трик, проте дивосейв Бойка таки зберігав інтригу та надії у серцях українських вболівальників.

Догравати цей матч «Дніпру» довелося ще й у меншості. Після ігрового зіткнення з Тремулінасом Матеуса винесли на ношах. Про стан футболіста на час написання цього матеріалу нічого відомо не було.

Створити ще один камбек «Дніпру» у цьому матчі не вдалося. Та якщо відверто, то шансів у «Дніпра» майже не було. Рейди, фінти та подачі Коноплянки не створили бажаного результату. «Дніпро» програв, «Дніпро» сумує, сумуємо, і ми, вболівальники... Втім, на фоні цієї невдачі вихід українського клубу до фіналу Ліги Європи в один голос можна назвати словом Respect!

Хоч і після гри головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич назвав головну причину поразки брак досвіду окремих гравців, варто визнати: український футбол наразі поступається іспанському. «Дніпро» зробив усе, що міг, але «Севілья» була сильнішою. Іспанський клуб вдруге у своїй історії вдруге поспіль виграв Ліги Європи.

Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Фото: korrespondent.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ