Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Ліквідувавши «Нафтогаз» можна позбутися невигідного контракту з «Газпромом» - Канівець

Україна може прийняти радикальне рішення і ліквідувати НАК «Нафтогаз України» або оголосити дефолт компанії. Це дозволить позбутися діючого невигідного контракту на постачання газу з «Газпромом».

Про це у своєму блозі на LB пише народний депутат сьомого скликання Олег Канівець.

«Уряд України і держава не несуть відповідальності за зобов'язаннями НАК «Нафтогаз України» перед «Газпромом» – це відносини двох суб'єктів господарювання. Звісно у НАКу має бути правонаступник, який нестиме всі фінансові зобов’язання попередника», - переконаний Канівець.

Політик наголошує на тому, що таким правонаступником можна зробити ДАТ «Чорноморнафтогаз», який на сьогоднішній день знаходиться в анексованому Криму: «Найкращим шляхом для держави буде зосередження неліквідних активів компанії «Нафтогаз» в «Чорноморнафтогаз», як в одному із структурних підрозділів», - наголошує Канівець.

«У випадку звернення «Газпрому» до Стокгольмського арбітражу із позовом щодо повернення державою Україна боргів ліквідованого НАК «Нафтогаз», мотивуючи подання такого позову невиконанням Україною гарантійних зобов’язань держави за славнозвісними «газовими договорами», правонаступником таких боргових зобов’язань стане ДАТ «Чорноморнафтогаз», який де-юре є «українським», але де-факто, як ми всі це розуміємо, є захопленим та вже більше року використовується державою-агресором», - зазначає Канівець.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ