Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині заповідний водоспад перетворили на водозабір

На території Національного природного парку «Сколівські Бескиди», що на Львівщині, через промисловий забір води руйнується геологічна пам'ятка природи – водоспад на річці Кам'янка. Про це НЕЦУ повідомили відпочиваючі парку, надіславши фотографії місця, звідки здійснюються вивіз води.

«Величезні автомобілі-водовози декілька разів на день набирають воду. Водії не звертаючи уваги на присутніх гостей села, відвідувачів та дітей брутально лаються. Береги осипаються, на місці колись оази на даний час залишилась руїна, глибокі рови-колії», – повідомляють туристи.

Заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк наголошує, що збір води у заповіднику – порушення статті 252 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду. Відповідно до цієї статті, порушники законодавства караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Туристи із Східниці неодноразово звертались до голови селища про припинення актів вандалізму. Проте той не відреагував.

«Ми звернулись до контролюючих органів з проханням зупинити порушення та притягнути винних до відповідальності», – говорить пан Василюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ