Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відкрили Почесне Консульство Держави Ізраїль

У четвер, 28 травня, у Львові урочисто відкрили Почесне Консульства Держави Ізраїль у Західному регіоні України. Церемонія розпочалася з виконання дитячим хором державних гімнів України та Держави Ізраїль. Повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

"Ми, українці, поважаємо єврейські родини. Ми шануємо нашу спільну історію і цінуємо ту допомогу, яку надає Ізраїль нашій державі під час військової агресії. У нас велика спільна історія та велике спільне майбутнє", - сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Немає сильніших духом народів, ніж народи Ізраїлю та України. Ізраїль – це країна справжньої демократії, яка веде щоденну боротьбу з агресором. Більше того, змагаючись зі своїм агресором, Ізраїль допомагає нам у нашій боротьбі", - зазначив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

У заходах також брали участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков, депутати Кнесету Держави Ізраїль, народні депутати України, духовенство та представники єврейських громадських організацій західного регіону.

Нагадаємо, що напередодні у Львівській ОДА відбулася зустріч керівника Львівщини Олега Синютки з Послом Держави Ізраїль Еліавом Белоцерковські.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ