Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У музеї УКУ презентували незвичну виставку ікон

42 сучасні іконописці представили на огляд понад 100 ікон намальованих традиційним способом (олійними фарбами) на незвичному полотні — камені. Повідомлення сайту Духовна велич Львова.

“Ці ікони нічим не відрізняються від тих, що намальовані на дошці – та ж сама технологія, – пояснює художник Данило Мовчан. – Камінь – чудовий матеріал для фарбування. Мені запропонували долучитися до проекту, і я з радістю погодився.”

Організатори виставки повідомляють, що каміння художники привозили з Карпат, є річкові камені та камені різних порід.

Крім основних робіт художників на презентації роздарували десятки невеликих ікон-каменів для усіх львів’ян, які відвідали виставку.

“Цей камінь лежав при дорозі. Його копали, – каже організатор виставки та іконописець Юрій Ігор. – Але потім його знайшла людина, яка малює ікони. І на цій каменюці вона намалювала ікону. Камінь преобразився. Тепер він стоїть у хаті. Наповнився новою ідеєю. На деяких ми зробили надріз. Туди можна поставити своє прохання до Господа, написане на папері. І, думаю, воно буде вислухане. Ці камені бачили ще створення світу. Вони вічні. Тому і ці ікони вічні. Як мінімум, збережуться три тисячі років”, – додав художник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ