Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Хворі, що потребують гемодіалізу, протестували під Львівською ОДА

Сьогодні, 29 травня, хворі що потребують гемодіалізу, протестували під будівлею Львівської ОДА проти "свавіллям можновладців, які знову намагаються запровадити на Львівщині шахрайську "донецьку" компанію оточення Януковича".
Напередодні вони розповсюдили відповідне звернення: 

"1 червня заплановане відкриття відділення гемодіалізу у м.Ново-Яворівськ. Без проведення жодних тендерних закупівель, за гроші громади Львівщини керівник ЛОДА усіма силами намагається "залучити" скандально відому, наближену до оточення Януковича, компанію "донецьких" братів Фісталів та Ірини Савости. Зокрема попередниця цієї компанії з тими же власниками і директором, була у центрі гучного скандалу з закупівлі машин швидкої допомоги для МОЗу України у 2011-2012 р.р. на суму 56 млн. грн. та ін.

Ще два місяці тому можна було відкрити відділення з наявним надсучасним обладнанням німецької фірми Фрезеніус, яке безкоштовно передане громаді Дьвівщини, та забезпечити високоякісними розхідними матеріалами. Це дало-б змогу звільнити 18 місць гемодіалізу. За часзволікань чиновників (під надуманими причинами "конкуренції"), за березень - квітень померлотроє людей: Долинюк Богдан 1943 р.н.,  Скочиляс Людмила 1955 р.н., Ляшенко Зоряна 1973 р.н.

Вище згадана компанія, яку наполегливо лобіюють у вищих ешелонах влади у Києві, при відкритті відділення у Нікополі за документами поставила нові апарати гемодіалізу нім. компанії B.Braun. Однак після розпакування діалізні машини виглядали абсолютно новими, але коли за вимогою хворих відкрили кожух побачили значні накипи солей та інші ознаки багаторічної експлуатації. Це все було задокументовано, сфотографовано і шахрайську компанію вигнали геть.

У м.Павлограді, де працює ця компанія, хворі скаржаться на погане самопочуття внаслідок неякісних процедур гемодіалізу, усіма силами стараються потрапити на гемодіаліз в обл. лікарню м.Дніпропетровська, де використовується обладнання та розхідні матеріали к-ї Фрезеніус.

У період 2011-2012 р.р. у м.Кривий Ріг ця компанія, взаміну витратних матеріалів компанії Фрезеніус, почала постачати витратні матеріали інших виробників надзвичайно низької якості. Самопочуття пацієнтів різко погіршилося. У багатьох хворих, в першу чергу у літніх пацієнтів та у тих, хто тривалий час перебуває у відділенні гемодіалізу на замісній нирковій терапії і організм яких вже значно послаблений тривалою боротьбою з хворобою нирок, з’явилась головна біль, запаморочення, судоми нижніх кінцівок, оніміння ніг і рук, підвищився тиск (некорегується медикаментозно), нудота, зниження зору, загальна слабкість, а часом неможливість витримати необхідний час для процедури очищення крові від токсинів.  Був навіть випадок клінічної смерті у пацієнтки Ларіонової О.Б. Інша пацієнтка, Кочубей В.І., вимушена була продати квартиру, щоб на отримані кошти мати змогу купувати якісні витратні матеріали для того, щоб вижити. Та це лише два випадки з багатьох інших.

Цій компанії вдалось відкрити відділення гемодіалізу у 4-й лікарні м.Дніпропетровська. Туди направили діалізних хворих – переселенців. Багато з них померло, а п’ятеро хворих, які перейшли з Дніпропетровської обл. лікарні менш ніж за рік також померли…

Також ця компанія в якості системи очистки води для гемодіалізу (яка потрапляє у кров) використовує побутову установку очистки для заміських будинків, кафе, ресторанів та ін. закладів громадського харчування (за паспортними даними виробника) і не призначену для медичного використання. Зокрема така система очистки використовується у відділенні гемодіалізу 4-ї лікарні м.Дніпропетровська.

  Незважаючи на неодноразові наші звернення від імені усіх хворих, губернатор своїм авторитарним рішенням (без проведення конкурсних закупівель) надав вище згадане відділення для злочинної компанії з оточення Януковича, яка шахрайським шляхом, під виглядом розхідних матеріалів власного виробництва, постачає неякісні матеріали сумнівних виробників, деякі з яких заборонили в Америці і назвали «вбивцями пацієнтів»(ком-я Хайділена, Єгипет). Доречі, в понеділок ввечері обладнання уже розвантажили у Новояворівську.А ще О.Синютка заявив, що хворі повинні мати вибір на якому обладнанні лікуватись.. – Це вибір між Життям та Смертю.

Ми не розуміємо – гемодіаліз для хворих чи для губернатора??

Хіба можна, нехтуючи прагненнями хворих, на кошти Громади Львівщини, віддавати відповідальність за наше життя, надавати можливість наживатись на цьому компанії зі злочинним минулим наближеної до оточення Януковича. 

За що полягла Небесна Сотня??? За що гинуть наші Побратими на Сході??? Чому на нашій Львівщині, заради злочинців часів Януковича, так зневажають прагненнями своїх Співвітчизників??? Де гідність можновладців???

Відповідь очевидна – не місце таким чиновникам відстоювати інтереси Громади Львівщини.

Заради життя людей, захищаючи право на достойне життя, Ми змушені будемо звернутись до громади Львівщини, громадських організацій, Героїв Майдану та війни на Сході, які добре знають ціну людського життя, для проведення акції протесту, широко залучимо ЗМІ, усіх небайдужих,зробимо усе можливе заради порятунку життя нівчому не винних громадян.

Від імені понад 440 хворих гемодіалізу, інвалідів І-гр.

Президент Асоціації Життя хворих гемодіалізу, інвалід І-ї гр.  

Ірина Куцьо"

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ