Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Переворот у Перемишлянах: голову райради під тиском змусили скласти повноваження

Новообраний голова Перемишлянської районної ради склав повноваження під тиском представників «Свободи» та НРУ. Відбулося це учора, 28 травня, під час сесійного засідання.

Як розповіла Гал-інфо керуюча справами Перемишлянської районної ради Галина Горинецька, учорашнім подіям передувала сесія районної ради 7 травня. Тоді під час засідання поставили питання про припинення повноважень голови районної ради Миколи Музичка, якого обрали на цю посаду у лютому 2015 року.

Під час обговорення питання Музичкові стало зле, його забрала швидка. Сесія обрала головуючого, оскільки на той момент посада заступника голови райради була вакантною, і продовжила засідання.

 За словами  Галини Горинецької, відбулося таємне голосування, в ході якого депутати підтримали відставку Миколи Музичка і обрання на посаду голови В'ячеслава Денейчука.

Учора, 28 травня, новообраний голова Перемишлянської районної ради мав провести чергове засідання. Однак, до сесійної зали увійшли люди, яких керуюча справами назвала не місцевими, «можливо, зі Львова». За її словами, на чолі активістів був депутат Львівської облради від «Свободи» Йосиф Ситник. Вони поставили вимогу скасувати рішення попереднього засідання.

«Для того, щоб скасувати рішення, потрібно було спершу проголосувати за розгляд цього питання на сесії. Так і зробили, але його підтримали лише 11 депутатів із 45. Тоді люди, які прибули із Ситником, заблокували виходи з сесійної зали і заявили, що ніхто не вийде з приміщення, поки не проголосують за скасування рішення про обрання нового голови районної ради. При цьому голову ради  і його заступника виштовхали з президії, його місце зайняв Музичко», - розповіла керуюча справами.

Далі, як розповіла Галина Горинецька, коли депутати відмовилися голосувати, В'ячеслав Денейчук разом зі свободівцями пішли у його кабінет, де він під тиском передав їм печатку. Сьогодні ж, 29 травня, екс-голова райради Музичко прийшов на роботу.

Керуюча справами наголосила, що такі речі є неприйнятними: «Скасувати рішення сесії попередній голова міг через суд, а не під тиском».

Водночас сьогодні вранці, 29 травня, на електронну адресу Гал-інфо надійшов прес-реліз від Львівської крайової організації Народного руху України, в якому діяльність В'ячеслава Денейчука на посаді голови райради назвали незаконною.

«В четвер, 28 травня, представники громади Перемишлянського району разом з депутатами райради від Народного руху України та ВО «Свобода» змусили незаконно обраного на попередньому засіданні «голову» Перемишлянської районної ради В'ячеслава Денейчука скласти повноваження та повернути привласнену печатку районної ради», - йдеться в прес-релізі.

Депутатів, які внесли в порядок денний питання про недовіру Музичкові, названо заколотниками, а самому новообраному голові дорікають посадою заступника голови РДА за часів Януковича.

Рухівці повідомили, присутній на сесії заступник голови ЛКО НРУ Сергій Дзядик відзначив, що «завдяки активності громади та частини депутатів, вдалось відновити справедливість та зупинити незаконну діяльність колишніх поплічників регіоналів в районній раді. Здійснивши такий собі «заколот» в районній раді, Денейчук та представники тих фракцій, які його підтримали, вчинили порушення регламенту райради, поступили незаконно та неморально. Добре, що депутати від Народного руху та Свободи зайняли в цьому питанні активну, принципову позиції і разом з представниками громади Перемишлянщини  зупинили це беззаконня».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ