Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головна лінійка країни і свято останнього дзвоника сьогодні у Слов'янську - Президент

У рамках робочої поїздки до Донецької області Президент України Петро Порошенко відвідав свято останнього дзвоника у Слов'янській загальноосвітній школи I-III ступенів №15. Повідомила Прес-служба Президента України

Звертаючись до присутніх на урочистому зібранні, Глава держави назвав його по-праву головним святом країни, адже воно відбувається у звільненому від окупації місті.

"Головна лінійка країни і головне свято останнього дзвоника сьогодні тут, у Слов'янську. Для нас було справою честі не лише звільнити місто, але й відремонтувати школи, відновити навчальний процес. Це було символом гідності України і справою всіх", - наголосив Петро Порошенко. Відновленням навчального процесу у Слов'янську опікувалася дружина Президента пані Марина.

Після звільнення Слов'янська від окупації бойовиками до відновлення життя у ньому долучилися волонтери та громада Черкас, яке є містом-побратимом Слов'янська. "Тішуся з того, як тут звучить Гімн України, що звучать слова "Слава Україні - героям слава!", - зазначив Президент.

"Слов'янськ став символом відновлення і відродження Донбасу", - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що Україна прагне миру і продовжує боротьбу проти агресії, за виведення іноземних військ, повернення закону і порядку на всю територію Донецької і Луганської областей. Президент зазначив, що за участі міжнародних партнерів буде відновлена вся інфраструктура краю. "Для цього нам потрібен мир. Всі країни світу підтримують Україну, і мир буде забезпечений", - сказав Президент, додавши, що вірить у майбутнє Донбасу.

Глава держави вручив атестати про закінчення школи та медалі п'ятьом випускникам, які закінчили школу із відзнакою. "Ваша медаль має значно більшу пробу, цінність. Ви продемонстрували віру у майбутнє. Вірте в те, що попереду кращі сторінки вашого життя", - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що влада працюватиме над модернізацією освітньої галузі країни, адже це "інвестиції в майбутнє". "Ви потрібні нашій країні - фахові, молоді, амбітні. На вас дивиться вся країна", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також подякував вчителям навчального закладу. "Дякую вам за те, що виховуєте українських патріотів. За вашу доброту, самовідданість і за те, що ви тут зароджуєте нову Україну", - сказав він.

Випускники подарували Президенту власноруч виготовлений оберіг.

Всього у Слов'янській загальноосвітній школи I-III ступенів №15 цього року 28 випускників, а в цілому на Донбасі - 9,5 тисяч.

На урочистостях також були присутні Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук та Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ