Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові заклали пам'ятний знак жертвам тоталітарних режимів

8 червня ц.р. у Львові в музеї «Тюрма на Лонцького» відбулося закладання пам’ятного знаку на місці спорудження Меморіалу пам’яті жертв тоталітарних режимів, - прес-центр СБ України.

Передаючи львівській громаді документи на територію, на якій буде споруджено меморіал, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко наголосив: «Сьогодні, у нелегкі для України часи випробувань, особливо важливо пам’ятати сторінки історії.На цьому місці збереглася віра, народилася гідність та звитяга кожного українця. Пам’ятати і вшановувати своїх героїв – це запоруканезнищенностінації».

Він підкреслив: «Ще рік тому беззбройні українці піднялися на боротьбу за свою волю з дерев’яними щитами у руках, а сьогодні тисячі патріотів, добровольців боронять рідну землю від новітнього московського агресора, який довго і злочинно планував знищити українство. Але йому це не вдалося і ніколи не вдасться». 

Приймаючи від Служби безпеки такий безцінний дар, мер міста Львова Андрій Садовий подякував Валентину Наливайченку за послідовну позицію у відновленні історичної пам’яті. 

Колишні українські політв’язні в СРСР Юрій Шухевич та Ігор Калинець, директор музею-меморіалу Руслан Забілий одностайно зауважили, що різні влади на українській землі змінювали одна одну, але їх завжди об’єднувало одне – прагнення позбавитись всього українського, знищити національну ідентичність нашого народу. За всіх часів головними в`язнями залишалися борці за незалежність України.

Учасники заходу також на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять полеглих за Україну: січових стрільців, львів’ян, які загинули під час Революції гідності та в районі проведення АТО й поклали квіти до Меморіалу львівських орлят.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ