Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Економіка

Учасникам АТО піднімуть норми фінансування на харчування і ліки

Мінфін погодив проект постанови КМУ «Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних установах ветеранів війни», яким пропонується збільшити середній показник грошових витрат на обслуговування ветеранів війни, в тому числі і учасників АТО, на харчування з 35 до 55 гривень на добу на 1 пацієнта і на медикаменти з 40 до 65 гривень відповідно, повідомила прес-служба Мінфіну.

«Діючі норми законодавства та зазначені нормативи витрат на медикаменти і харчування давно не відповідають потребам лікувальних закладів. З 2007 року цінова політика кардинально змінилася: значно подорожчали і продукти харчування та медикаменти. За статистикою, яку надали госпіталі реальні витрати на медикаменти і харчування в рази вище. Приміром, на медикаменти витрати становлять від 150 - 300 грн на добу на одну людину. Сьогодні ці кошти надають родичі, волонтери та благодійні організації. Звичайно ж сума, озвучена в постанові не покриває повністю витрат на лікування і харчування, проте якщо враховувати стан держбюджету і порівнювати з сьогоднішньою ситуацією, то це значний прогрес. » - говорить заступник голови комітету ВР України з охорони здоров'я Ірина Сисоєнко.

Нагадаємо, раніше постанову було погоджено з Мінсоцполітики та з Мінекономіки. Процес гальмувало тільки Міністерство фінансів. Однак після того як питання було піднято на засіданні ВР України Мінфін прискорив процес узгодження.

На сьогоднішній день в Україні обсяги фінансування на медикаменти та харчування для ветеранів війни регулюються Постановою КМУ «Про збільшення норм грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних установах ветеранів війни» № 680 від 26 квітня 2007

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ