Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

19 листопада – День пам’яті жертв ДТП

19 листопада – День пам'яті жертв ДТП. ООН своїм рішенням оголосила третю неділю листопада Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод, метою якого є вшанування пам'яті жертв ДТП, удосконалення та впровадження нових заходів з покращення безпеки дорожнього руху, повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Щороку на дорогах Львівщини відбуваються сотні автомобільних аварій та катастроф, в наслідок яких гинуть і травмуються не лише водії, пасажири, пішоходи, серед яких є й діти.

Однією з основних причин скоєння ДТП є порушення правил дорожнього руху водіїв та інших учасників дорожнього руху, порушення правил обгону з виїздом на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Не гребують сідати за кермо і любителі оковитої.

Підбиваючи підсумки  січня – жовтня 2017 року, Службою автомобільних доріг зафіксовано збільшення дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах загального користування Львівської області.

Служба автомобільних доріг у Львівській області оприлюднює дані та причини дорожньо-транспортних пригод, що трапились в період з 01 січня по -  31 жовтня 2017 року на автомобільних дорогах загального користування Львівщини скоєно  1 399 ДТП, із них з потерпілими – 460. Як наслідок - 707 осіб травмовано та  98 осіб загинуло. Внаслідок ДТП страждають не лише автомобілісти, але й інші учасники дорожнього руху -  пішоходи та велосипедисти.

Вибір швидкості руху повинен враховувати не лише дорожні умови і інтенсивність руху, алей досвід водія і особливості конструкції автомобіля. Згідно дорожньої ситуації, що постійно змінюється, потрібно вчасно регулювати швидкість, щоб мати можливість вчасно уповільнити рух або зупинити автомобіль для відвертання аварії або наїзду. Варто завжди мати на увазі, що правилами дорожнього руху в населених пунктах дозволена швидкість не більше 60 км/год. На вибір швидкості руху автомобіля безпосередньо впливають стан дорожнього покриття і погодні умови. При сухому покритті, хорошій видимості, відсутності перешкод, швидкість руху на дорогах поза населеними пунктами обмежується лише технічними характеристиками вашого транспортного засобу.

Служба автомобільних доріг у Львівській області докладає чимало зусиль для покращення роботи з організації безпеки руху на автодорогах Львівщини. Служба спільно управлінням патрульної служби ГУ НП у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор» та представників інших підрядних організацій  вживають  відповідних заходів щодо ліквідації місць концентрації ДТП та оперативного реагування служб при скоєнні ДТП.

Служба автодоріг Львівщини звертається до усіх учасників дорожнього руху: будьте пильними та суворо дотримуйтесь правил дорожнього руху, аби не потрапити в сумну статистику.

Водії – пам’ятайте, Вас чекають вдома живими та здоровими! Не поспішайте. Адже дорога – не лише рух, а й відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ