Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

1 грудня БЮТ ініціюватиме повторне подолання вето на закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з грипом

БЮТ буде ініціювати питання повторного долання вето на закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу у вівторок, 1 грудня, першим питанням. Про це сьогодні заявив народний депутат від фракції БЮТ, член бюджетного комітету Олег Ляшко, передає РБК-Україна.

"Ми приймемо відповідні рішення і внесемо відповідне питання до зали... Проте, я думаю, що колеги будуть дотримуватись такої ж безвідповідальної позиції, як і сьогодні", - зазначив О.Ляшко.

В свою чергу, народний депутат від фракції НУ-НС Кирило Куліков заявив, що фракція НУ-НС також буде вимагати розгляду цього питання у вівторок першим.

Тим часом, за словами нардепа від Партії регіонів Ганни Герман, ПР пропонуватиме на наступний пленарний тиждень розглянути парламенту альтернативний законопроект за авторством Миколи Азарова. Вона нагадала, що у відповідному законопроекті планується замість 1 млрд грн на подолання епідемії виділити для цих же цілей на грудень ц.р. 200 млн грн і за потреби закласти необхідну суму до бюджету на 2010 р. "Ми в понеділок (30 листопада) на погоджувальній раді пропонуватимемо наш альтернативний законопроект, котрий внесений депутатом М.Азаровим", - зазначила Г.Герман.

Вона підкреслила, що ПР і надалі не голосуватиме за подолання вето на закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України не змогла подолати вето Президента України Віктора Ющенка на закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р.", яким пропонувалося виділити 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу за рахунок перевищення валових доходів Національного банку України над витратами. За подолання вето проголосував 231 депутат (ПР - 0, БЮТ - 152, НУ-НС - 32, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 1) з 316 зареєстрованих в залі. Разом з тим, парламентарії також не підтримали пропозиції В.Ющенка до цього закону. Глава держави пропонував виділити 1 млрд грн за рахунок збільшення на відповідну суму обсягу внутрішніх державних запозичень. 251 голосом депутати направили вказаний закон на доопрацювання в бюджетний комітет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ