Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно1 жовтня, виник з ініціативи Генеральної асамблеї ООН 14 грудня 1990 року. Одним з головних поштовхів до офіційного затвердження цього свята стало стрімке старіння населення. Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язокбути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід для роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких людей у світі нині - 269 мільйонів, майже кожна 10-та людина на Землі. За прогнозами до 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.

В Україні кожен 5-й мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. На Львівщині до цієї категорії належить понад 560 тисяч осіб.

Головними медичними закладом у Львівській області, що надає медичну допомогу особам похилого віку є Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім.Ю.Липи, де 190 ліжок виділені для тривалого лікування хронічно хворих, 827 ліжок виділені для лікування літніх людей в сільській місцевості, 719 ліжок – в центральних районних лікарнях.

За 2012 рік стаціонарне лікування в області пройшло 99 тисяч 690 осіб похилого віку.

Госпіталь – це потужний лікувально-діагностичний комплекс, оснащений сучасним медичним устаткуванням, забезпечений високопрофесійними медичними кадрами, що забезпечують повноцінне обстеження та лікування пацієнтам.

Сьогодні – люди «похилого віку» це, передусім, люди, найбільшим багатством яких є досвід, знання, уміння, мудрість.

Тож вітаємо їх зі святом і бажаємо міцного здоров’я, добра, довголіття, миру та злагоди!

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ