Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2009-й буде Роком Карпат

Проголосивши 2009 рік Роком Карпат та відкривши організаційну структуру – Національного Представництва Карпатського Єврорегіону в Україні ми вплинемо на розвиток гірських районів Західної України. Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції голів обласних рад Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей та Маршалка Підкарпатського воєводства повідомив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник.
„З Львівського обласного бюджету, програм і субвенцій з державного бюджету будуть передбачені преференції для гірських районів, а виділяти кошти будуть відштовхуючись від бюджету 2009 року”, - зазначив Мирослав Сеник.
Також Мирослав Сеник розповів, що планується створення Міжнародного європейського туристичного маршруту, який пролягатиме через Румунію, Угорщину, Словаччину, Україну та Польщу, що значно підніме престиж Карпат.
„Якщо Євросоюз буде сприймати гірські регіони, як єдину екосистему Карпат, то ми ставитимемо питання з приводу виділення коштів на втілення певних програм скерованих на збереження лісів та розвиток економічного, туристичного потенціалів гірських районів. „Саме для цього створено виконавчу структуру, яка й тим займатиметься залученням коштів з Євросоюзу”, - зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ