Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

200 компаній та понад 6 тис відвідувачів: 5-й АГРОПОРТ стартує у Львові

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, упродовж 27-29 квітня на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького відбудеться Міжнародна агропромислова виставка та форум «АГРОПОРТ Захід Львів 2017».

У роботі форуму візьмуть участь представники профільних міністерств і відомств, органів місцевої влади, делегації з 17 країн, понад 200 компаній і майже 100 українських та закордонних експертів, виробники аграрної продукції, громадські організації та профільний бізнес.

Аудиторія відвідувачів заходу – Західна та Центральна Україна.

«Основним завданням цього міжнародного форуму , у першу чергу, є інформаційне забезпечення наших аграріїв. Усі наші зусилля сьогодні спрямовані на те, щоб на теренах Західних областей прийшли знання, прийшли інновації, які сьогодні є надзвичайно важливими для наших аграріїв, - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз. - Окрім іноземних делегацій , ми також очікуємо, що захід відвідає Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий».

Захід зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору, а також промоцію виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Львівської області.

У межах заходу на відкритому майданчику та в середині терміналу протягом трьох днів проходитиме виставка техніки та технологій з акцентом на західноукраїнських фермерів та аграріїв.

«Родзинкою ювілейного АГРОПОРТу у Львові стане Церемонія нагородження відкритою премією AGROPORT AWARDS, у якій спільно з керівництвом області будуть відзначені кращі сільськогосподарські виробники та виробники харчової промисловості Львівщини. Це прекрасний стимул і можливість показати тих, хто в сучасних умовах є гордістю країни і досвід яких може успішно застосовуватися», - підкреслив керівник проекту АГРОПОРТ Львів Дмитро Титаренко.

У перший день заходу проведуть Стратегічний форум «Інвестиційний клімат українського АПК», а другий - відбудеться за підтримки та участі FAO і його присвятять глобальним змінам клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України. У межах дискусій планується напрацювати консолідоване звернення до урядових органів щодо підтримки фермерства в умовах зміни клімату та створення умов для більш широкого впровадження органічного виробництва в Україні.

У поточному році особливе місце в діловій програмі відведено рослинництву – тематика заходу акцентує увагу на захисті рослин, основних правил внесення добрив, а також насінництві.

Загалом протягом роботи форуму відбудуться близько 16 профільних заходів, а це майже 40 годин професійної інформації, яка буде корисна не тільки фермерам та аграріям, але й початківцям, що тільки обирають свій аграрний напрям.

З огляду на той факт, що 2017 рік оголошений Міжнародним роком туризму, всі три дні на виставці будуть представлені кращі об’єкти туризму Львівщини, а також відбудеться круглий стіл : «Гастрономічна Львівщина: Міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку», на якому обговорять перспективи розвитку «зеленого туризму», можливостей гастрономічного та етнічного туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ