Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2017-2018 роки – роки розвитку прикордонної інфраструктури, - Володимир Омелян

2017-2018 роки – роки розвитку прикордонної інфраструктури. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із послами європейських країн, яка відбулась 28 листопада 2016 року.

На зустрічі були присутні: Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркан, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, Радник-посланник, Заступник Голови Місії Республіки Польща Рафал Вольскі, представник Представництва Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур.

На початку зустрічі Міністр інфраструктури України подякував послам європейських країн за активізацію двостороннього співробітництва з розвитку прикордонної інфраструктури. Він повідомив, що проведено низку двосторонніх зустрічей із керівниками профільних відомств Польщі, Угорщини, посилено діалог на вищому рівні із Румунією та Словаччиною. «Ми напрацювали конкретні кроки, які можемо здійснити вже в найближчій перспективі. Мова йде про розбудову пропускних пунктів, будівництво під’їздних доріг, розвиток прямого залізничного сполучення між Україною та країнами ЄС. Це – конкретні реальні кроки, які відчують громадяни, бізнес, а також економіка прикордонних областей», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури також наголосив, що пріоритетним завданням є підготовка технічної документації для реалізації нових спільних проектів, а також успішне завершення проектів, які вже розпочаті.

Посли європейських країн висловили задоволення динамікою двостороннього співробітництва, а також підкреслили, що спільний українсько-європейський кордон має стати лінією з’єднання, а не розподілу, між Україною та Європою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ